«Чотири регіони для Європи» та Буковини: Альона Атаманюк у Німеччині обговорила реалізовані і підготувала майбутні спільні проєкти (ОНОВЛЕНО)

«Чотири регіони для Європи» та Буковини: Альона Атаманюк у Німеччині обговорила реалізовані і підготувала майбутні спільні проєкти (ОНОВЛЕНО)

13.08.2023, 08:26
Перша заступниця начальника Чернівецької ОВА Альона Атаманюк очолила буковинську делегацію, яка в межах робочого візиту перебуває в окрузі Швабія (Німеччина), де відбулась традиційна 20-та молодіжна зустріч "Чотири регіони для Європи".
 
Представники Буковини провели важливі зустрічі задля реалізації спільних майбутніх проєктів, спрямованих на розвиток як економічних, соціальних, так і культурних та освітніх, взаємовідносин між країнами.
 
Зараз у місті Аугсбург триває щорічний захід «Чотири регіони для Європи», в ході якого представники округу Швабія (Німеччина), Сучавського повіту (Румунія), департаменту/муніципалітету Майєнн (Франція) та Чернівецької області обговорюють спільні реалізовані і майбутні проєкти, спрямовані на розвиток культурних, освітніх, економічних і спортивних взаємовідносин між нашими країнами. Цей міжнародний проєкт започатковано у 2000 році.
  
Традиційними урочистими подіями зустрічі делегатів є дружні футбольні матчі між юнацькими командами країн - учасниць. Їхня мета – налагодити тісний зв'язок між нашою молоддю. Буковинська футбольна збірна теж там представлена, тож тримаємо кулаки за її перемогу.
 
Альона Атаманюк привітала учасників турніру, побажала вдалої гри і захопливих наступних днів змагань, а колегам — плідної роботи.
 
Представники нашої області провели робочу зустріч з керівництвом мерій Вільдпольдсріда і Кауфбойрена, відвідали місцеву лікарню, енергонезалежне селище з метою переймання досвіду.
 
З округом Швабія наше співробітництво триває вже понад 20 років. Це надійний партнер, перевірений часом.
 
«Ми вдячні нашим друзям з округу Швабія за ту неоціненну допомогу, яку вони надають як українцям за кордоном, так і жителям Чернівецької області. Завдяки співпраці наші громади вже отримали пожежні автомобілі, транспорт високої прохідності для рятувальників та Путильської лікарні, мікроавтобуси для перевезення людей з інвалідністю. Ми разом створили безбарб’єрний простір в Центрі «Допомога життю» та відкрили соціальне кафе «Горнятко» в Лужанах. Постійною є допомога Центру «Особлива дитина» та Кіцманському центру «Дзвіночок», закладам охорони здоров’я нашої області. Округ Швабія передав нам і генератори та інше обладнання для Недобоївської, Хотинської та Брусницької громад. Окрему вдячність висловлюю за велику кількість гуманітарних вантажів, які доставлені в Чернівецьку область для підтримки внутрішньо переміщених осіб», — зазначила Альона Атаманюк.
 
Підтримка Чернівецької області продовжуватиметься. Наступного тижня Недобоївська громада отримає від округу Швабія вантажний автомобіль, а Магальський дитячий будинок — мікроавтобус з рампою.
 
«Наразі ми посилено працюємо заради того, щоб Хотин і Швабмюнхен, а також Мамаївці та Кауфбойрен стали містами-побратимами. Це дозволить активніше розвивати соціальні, культурні та економічні відносини не лише між нашими регіонами, але й між країнами загалом», - каже Альона Атаманюк.
 
Буковинська делегація також представляла Україну в місті Оттобойрен (Німеччина) під час зустрічі "Чотири регіони для Європи".

У місті Оттобойрен показували культури країн. "Непередбачене. Музика з Європи" - гасло проєкту з імпровізації та джазової музики.

Буковину представляли студенти Чернівецького обласного фахового коледжу мистецтв ім.С.Воробкевича:

Апрінцева Юлія (фортепіано), Кіореску Надія ( саксофон), Руснак Лоіс-Лідія ( саксофон), Остафі Владислав (гітара);
Агеєва Ліра - викладач іноземної мови коледжу, яка вже в п'ятий раз супроводжувала культурну делегацію для участі в проєкті.

Диригентом запросили музиканта Маркуса Біркле, гітариста знаменитої німецької групи Die Fantastischen Vier ( скорочено Fanta Vier), який ще займається і викладацькою діяльністю.

Чотири дні проводились цікаві і насичені репетиції.

«Були виконані три великі твори, які набули фінальної форми саме під час процесу репетицій. Наші музиканти вперше в своєму житті виконували соло - імпровізацію в джазовому стилі на сцені. Отримали овації від глядачів. Перш за все, ця міжнародна зустріч представників різних країн дала можливість продемонструвати свою культуру та повчитися новому. Піднесення та натхнення об'єднали всіх під час фінального концерту. Для нас важливим було не лише показати творчість, а й вкотре нагадати про події, що відбуваються нашій державі, згуртувати усіх навколо допомоги нам у нелегкій боротьбі», - каже начальниця Управління культури Чернівецької обласної державної адміністрації Олена Боднар.

За матеріалами Чернівецька обласна військова адміністрація.

1