Чотири гривні на проїзд у маршрутках у Чернівцях погодила тарифна комісія

Чотири гривні на проїзд у маршрутках у Чернівцях погодила тарифна комісія

11.03.2017, 00:13
За умови виконання перевізниками усіх умов угод з міською радою

Тарифна комісія міської ради погодила тариф розміром 4 гривні у Чернівцях приватним перевізникам на маршрутки. За умови врахування коефіцієнта завантаженості у транспорті на рівні 0,5% та виконання перевізниками усім умов договору з міською радою.

Під час обговорення пропозицій перевізників щодо підвищення тарифу на проїзд у громадському транспорті члени комісії зауважили, що перевізники подали явно занижені показники щодо завантаженості транспорту. Зокрема, навіть на таких популярних маршрутах, як №9,11, 12 тощо. Водночас пропонують дозволити підвищити їм тариф до 5 гривень.

- Тарифи надані +-5 гривень, - зазначив голова тарифної комісії Володимир Середюк. -  Ми розглядали їхнє економічне обґрунтування. Це є один із етапів до затвердження тарифів. Відтак наступний крок - громадське слухання, після чого рішення виконкому, яке  є кінцевим щодо затвердження тарифів.

«Ми розглянули ряд неточностей і ненаданих пакетів документів. Також  підтверджуючих документів по податковій частині або кількості перевезених пасажирів, - каже В. Середюк. - Тарифна комісія рекомендувала перевізникам врахувати коефіцієнт завантаженості 0,5% і визначитися з тарифом на рівні 4 гривні як економічно обґрунтований, який ми готові прийняти за умови виконання перевізниками усіх умов договору.

Джерело: https://pogliad.ua/ 

1


КОМЕНТАРІ (2)

Що означає завантаженість 0,5? Це 50 процентів. тобто маршруток буде стільки, щоб усі сиділи? Але чи реально це? Пасажиропотік мінливий. Та якою буде загазованість, запрудження доріг? 

avatar

міхал

11 березня 2017 13:52

"...визначитися з тарифом на рівні 4 гривні як економічно обґрунтований,...", но между тем, Середюк и главный бухгалтер депратамента финансов указывают на отсутствие того же экономического обгрунтування: "члени комісії зауважили, що перевізники подали явно занижені показники щодо завантаженості транспорту. Зокрема, навіть на таких популярних маршрутах, як №9,11, 12 тощо. Водночас пропонують дозволити підвищити їм тариф до 5 гривень."

     Именно, на необоснованность принятия тарифа в 4 гривны, я и неоднократно указывал на данном заседании, ссылаясь на законы подзаконные акты. СНОВА С ПОТОЛКА!!! Середюк отвечал: "Мало ли, что указано в законах?!!! Их всё равно не выполняют!"

     Перед окончательным голосованием Середюк спрашивал членов комиссии: "Вот, как на Ваше бачення?!...".  ПОЛНЫЙ КАПЕЦ!!! СНОВА С ПОТОЛКА!!!!!

ПРИГЛАШАЮ ВСЕХ НЕ БАЙДУЖИХ 23.03.2017 года в 18:00 ПРИЙТИ В БОЛЬШОЙ ЗАЛ (2- этаж) ШЕВЧЕНКОВСКОГО И ГОРОДСКОГО ИСПОЛКОМА (возле остановки общественного транспорта на ул. Героев майдана ПЕРЕД ПРОСПЕКТОМ – напротив унверсама «КОЛОС»)  И ПРИНЯТЬ УЧАСТИЕ В ОБЩЕСТВЕННОМ ОБСУЖДЕНИИ ТАРИФА НА ПРОЕЗД В ОБЩЕСТВЕННОМ ТРАНСПОРТЕ!!!

НЕ ПОЗВОЛИМ ГОРОДСКОЙ ВЛАСТИ В СГОВОРЕ С ПЕРЕВОЗЧИКАМИ ИЗДЕВАТЬСЯ НАД НАМИ!!!!!

Геннадий Геков, независимый гражданский активист, правозащитник. Буковинський громадянин ХХI ст., Академія громадянина, журналист  

 

 095-474-37-54    [email protected]

avatar

11 березня 2017 14:40