'Чому я не розмовляю російською? 'Тому що я не хочу!' - Луческу

"Чому я не розмовляю російською? "Тому що я не хочу!" - Луческу

23.05.2013, 17:37

Головного тренера донецького "Шахтаря" Мірчу Луческу на прес-конференції після вчорашнього фінального матчу Кубка України з одеським "Чорноморцем" запитали, чому, незважаючи на гарне володіння російською мовою, він продовжує спілкуватися з пресою виключно румунською мовою, через перекладача.

Відповідь наставника "гірників", прозвучала саме російською і практично без акценту.

"Тому що я не хочу!", - сказав Луческу, перебивши журналіста, і залишив конференц-зал, пише "Dynamo.kiev.ua".

Нагадаємо, зустріч "Шахтар" - "Чорноморець" завершилась з рахунком 3:0.

"Ми зіграли дуже добре при божевільній атмосфері, яка сьогодні панувала у Харкові. "Чорноморець" зробив все що міг. Я припускав, що якщо ми заб'ємо перший гол, то перевага буде на нашому боці. У нас було багато моментів. Команда показала себе добре , провокувала суперників на помилки, зіграла видовищно і красиво. Знали, як диктувати умови супернику, контролювали м'яч протягом всієї гри", - передає слова Луческу "Чемпионат.com".

Луческу зазначив, що рахунок відображає те, що було на футбольному полі.

"Але він міг би бути і більшим. Перемога у Кубку задовольняє всіх, і мене в тому числі. Ми виставили найкращий склад на підтвердження того, що ми хотіли виграти Кубок України. Це було моє прохання до команди після того, як ми вилетіли з Ліги чемпіонів. Хочу відзначити Кучера, який грав проти дуже неприємного гравця, яким є Бурдужан. Всі інші також зіграли на високому рівні. Кучер - приклад професіоналізму. На сьогоднішній день він є кращим українським захисником", - зазначив наставник "гірників".

Джерело: http://gazeta.ua/articles/sport/_chomu-ya-ne-rozmovlyayu-rosijskoyu-ne-hochu-luchesku/498568

1