Чому армія Фірташа - тисячі найманців - політиків, журналістів, громадських активістів, підприємців - реальна загроза для України і Буковини?

Чому армія Фірташа - тисячі найманців - політиків, журналістів, громадських активістів, підприємців - реальна загроза для України і Буковини?

25.11.2016, 23:23

Чому армія Фірташа - реальна загроза для України.

Забудьте про Януковича, ніяких "донецьких" більше немає. А от армія Дмитра Фірташа готова до справжнього реваншу

Поки українська громадськість захоплена подробицями появи перед українськими суддями колишнього президента країни Віктора Януковича, з Іспанії прийшла куди більш важлива для майбутнього країни новина.

Антикорупційна прокуратура Іспанії оголосила в розшук Дмитра Фірташа і ще двох спільників "олігарха", імена яких не розголошуються. У Барселоні і на фешенебельному курорті Марбелья заарештовані іспанські громадяни, безпосередньо залучені в злочинну діяльність угрупування Фірташа. Серед них згадується відомий іспанський адвокат Антоніо де Фортуні - один із представників місцевого істеблішменту.

Звинувачення в злочинному відмиванні грошей, які збираються висунути проти Фірташа іспанці - мабуть, переконливіші, ніж звинувачення, які висунули американці. У Сполучених Штатах Фірташа підозрюють в корумпуванні чиновників штату Андра Прадеш для доступу до титанових родовищ. Але Фірташу вдалося переконати австрійський суд, що справа не в Індії, а в Україні.

Американське обвинувачення стосується досить віддалених у часі подій і, на перший погляд, не має прямого відношення до самих Сполучених Штатів. Іспанське обвинувачення пов'язане зі злочинами, які відбувалися безпосередньо на території Іспанії. І не просто Іспанії, а того самого Європейського Союзу, членами якого є і Іспанія, і Австрія. Учасники злочинного синдикату затримані і будуть давати свідчення. І не про політику. Про банальну "уголовку".

Так що Янукович, до допиту якого залучено стільки уваги - це наше минуле. А Фірташ - це наше сьогодення.


Олігарх досі залишається власником найвпливовішого  телеканалу країни. Йому служать тисячі найманців - політиків, журналістів, громадських активістів, підприємців. Армія Фірташа готова до реваншу - до справжнього реваншу, а не до того реваншу "донецьких", яким так люблять лякати нас в близьких до олігарха медіа і політичних колах.


Тому що ніяких "донецьких" більше немає. Їх угруповання після Майдану і окупації Донбасу російськими військами і найманцями фактично розгромлені конкурентами. Частина "донецьких" в бігах, частина вважає за краще не показуватися.

Натомість представники угрупування "РосУкрЕнерго", які завжди суперничали з "донецькими" за вплив і фінансові потоки, нікуди не поділися.Колишній віце-прем'єр Юрій Бойко - лідер фракції "Опозиційного блоку" і ймовірний кандидат на посаду президента країни. Колишній глава адміністрації президента Сергій Льовочкін - один з найвпливовіших політиків не тільки опозиційної фракції, а й країни.

За допомогою політтехнологів і телевізійних найманців він рулить "Інтером". Ці люди пов'язані з Дмитром Фірташем роками спільної боротьби і заробітку. Влада змушена з ними рахуватися. Справа навіть не в тому, що з соратниками Фірташа розмовляють в тіні. Влада змушена з ними рахуватися навіть публічно.

Поява президента країни і багатьох інших провідних політиків в ефірі "Інтера" - буденне явище. Брудне дзеркало телеканалу - чорне дзеркало нашої дійсності. Але ж "Інтером" справа не вичерпується. "Інтер" - це те, що видно.

Якщо перевести звинувачення іспанської прокуратури українською мовою, доведеться визнати, що наша країна продовжує перебувати під впливом міжнародного злочинного синдикату. Цей синдикат не збирається здавати позицій і готовий до реваншу.

Для українців, які протягом кількох років жили під владою президента-рецидивіста все це - навіть не новина. Але колись це має закінчитися.

ПОРТНИКОВ ВІТАЛІЙ

Джерело: http://espreso.tv/article/2016/11/25/chomu_armiya_firtasha_realna_zagroza_dlya_ukrayiny

1


КОМЕНТАРІ (1)

знову гейропеец витягнув хер з рота и щось вякнув

просто смішно)))

avatar

independent

26 листопада 2016 14:27