Чоловік, якого застрелили на полюванні, святкував тоді свій 56-й день народження, а у лісі хотів зрубати ялинку до новорічних свят

Чоловік, якого застрелили на полюванні, святкував тоді свій 56-й день народження, а у лісі хотів зрубати ялинку до новорічних свят

18.12.2020, 10:11

Журналісти з'ясували, що загиблий тоді святкував свій 56-й день народження. У лісі ж він хотів зрубати ялинку до новорічних свят.

Патрони

У сільраді подію не коментували. Але відомо, що мисливець був колишнім старостою села і добре знав місцевість. Однак в лісовому господарстві не виключили, що чоловік міг в той день полювати і незаконно.

"Зараз сезон полювання відкрито, але в той день ніякої офіційної полювання не було, і все це ми можемо трактувати як факт спроби браконьєрства", – сказав начальник Чернівецького обласного відділу лісового та мисливського господарства Володимир Пилип'юк.

Вилучені набої

Відзначається, що мисливець повинен був обов'язково попередити єгеря та лісничого про свої наміри і отримати ліцензію.

Зараз поліцією вирішується питання про повідомленні затриманому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 119 (вбивство через необережність) УКУ. Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, що у селі Лунка Чернівецькій області під час полювання 62-річний чоловік застрелив людину, яка рубала ялинку в лісі.

Мисливець саме звернувся в поліцію і повідомив про вбивство з необережності, передає пресслужба ГУ НПУ в області. Чоловік сказав, що на полюванні стріляв по козулі. Але коли підійшов ближче, то побачив тіло мертвого чоловіка.

Загиблим виявився 56-річний жителя села Великосілля. У мисливця мисливську рушницю, гільзу калібру 16 міліметрів та інші речові докази. Чоловіка затримали та помістили в СІЗО.

У мисливця вилучили рушницю

"Не розібравшись вистрілив, підійшов ближче і побачив свого односельця. Який вже був без ознак життя. Він каже, що я не знаю, що зі мною сталося і як це трапилося", – розповів "Сегодня" глава Герцаївського відділення поліції Григорій Якобчук.

Джерело: https://plus.obozrevatel.com/

1