Члени Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні поспілкувалися з активістами, які блокували російські вантажівки на кордоні

Члени Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні поспілкувалися з активістами, які блокували російські вантажівки на кордоні

01.03.2016, 14:52

28 лютого СММ  уточнювала повідомлення ЗМІ про блокування активістами вантажівок, зареєстрованих у Російській Федерації, на пункті перетину україно-румунського кордону поблизу села Порубне (35 км на південь від Чернівців). На в'їзді до пункту перетину СММ зафіксувала намет із прапорами партії «Свобода» та «Правого Сектору», а також присутність трьох чоловіків (віком 40-50 років) поблизу намету, які назвалися представниками партії «Свобода». Співрозмовники повідомили СММ, що вони стежать за пересуванням російських вантажівок через кордон та фотографують російські вантажівки, що в'їжджають на територію України. Місія також зауважила довгу чергу з 80 вантажних транспортних засобів (сім з яких мали номерні знаки Російської Федерації), які чекали на перетин до Румунії.

Про це BukNews повідомила  Алтинай Мирзабекова - спеціаліст по роботi зi ЗМІ Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ

Водночас, як повідомляє прес-служба ВО "Свобода", у Чернівецькій області активісти "Молодої Свободи" не пропустили дев’ять російських вантажівок поблизу українсько-румунського кордону.

Близько 8-ї години ранку активісти "Молоді Свободи" неподалік пропускного пункту "Порубне" зупинили та розвернули у протилежному напрямі 9 російських вантажівок", - йдеться у повідомленні.

Раніше прикордонники просили активістів перенести черговий намет в інше місце.  

Як відомо, активісти оголосили про блокування транзиту російських фур на двох пунктах пропуску на Буковині.

Натомість міністр інфраструктури спростовує інформацію про блокування фур із російськими номерними знаками.

1


КОМЕНТАРІ (1)

avatar

Myhajlo Tokarjuk

01 березня 2016 22:37