Папієв зриває бюджетну сесію облради, бо не хоче звітувати за безславно змарновані роки врядування на Буковині партії регіонів?

Папієв зриває бюджетну сесію облради, бо не хоче звітувати за безславно змарновані роки врядування на Буковині партії регіонів?

03.02.2014, 22:37

Шановні буковинці!

Як учасник розширеної Колегії з числа керівників груп та фракцій обласної ради, яка відбулася у п'ятницю 31 січня щодо "бюджетного" питання мушу зазначити наступне. Члени фракції партії регіонів дезінформують голову ОДА М.Папієва щодо внесених ними пропозицій. А головуючий на засіданні - заступник голови облради В.Маніліч у подальому вимушений буде використовувати диктофон та робити стенограму з подальшим оприлюдненням для того, щоб буковинці бачили зміст пропозицій кожної фракції.

Отже, дивують уже непоодинокі заяви М.Папієва про необхідність термінового прийняття обласного бюджету (у п'ятницю обідом на нараді, у понеділок, 3 лютого на апартаній). Для цього заяв не потрібно, потрібно підтримати опозиційні фракції щодо скликання позачергової сесії. Прийти вільно до зали, погодити спільно порядок денний і голосувати. Але, головне тут інше: пропозицію про віддтермінування "бюджетної" сесії орієнтовно на 6-7 лютого озвучили депутати (!!!) фракції партії регіонів. У присутності ЗМІ та депутатів один із "неостанніх" у партійній ієрархії член фракції регіонів навіть зробив порівняння, що Тернопіль "жив цілий рік без бюджету і нічого не трапилося". Така пауза "потрібна регіоналам для того, щоб не спішити (!!!) й подивитися, що там у Києві", - сказав цілком серйозно інший, по завершення засідання. У кінці-кінців, сторони погодилися, що спільного порядку денного консенсусом прийняти не вдається. Отож, це воля у першу чергу тієї більшості, яка словами М. Папієва ухиляється від прийняття основного документу.

Я звертаюся до мудрих й поважних буковинців! Депутати опозиційний фракцій підтримують обговорення і голосування за бюджет, ми це неодноразово говорили. Я підготував ряд пропозицій змін до проекту рішення, ми їх на погоджувальній нараді у четвер, 30 січня обоворили усі шість фракцій (!!!) та запевнили у необхідності їх прийняття.

Питання в тому, що хтось панічно не хоче формувати порядок денний з числа пропозицій усіх фракцій облради. Питання в тому, що хтось керував три роки, а тепер вимагає, щоб ми, депутати обласної ради, гарантували "робочі умови на сесії". Тобто, обдурений зраджений, але не зламаний народ не може дати публічну оцінку цій виконавчій владі? Він уже, до слова, дав таку оцінку 24 січня десь після 12 30, чути було, кажуть, за Мамаївцями.

А може дійсно питання в тому, що бюджет - це форма, неприйняття якого дозволяє виправдовуватися за усі змарновані безславні роки врядування на Буковині партії регіонів? І, до речі, загальноєвропейська практика говорить, що перед прийняттям нового бюджету, звітують за старий. А перед - звітує керівник виконавчої влади про виконану роботу.

У нас є депутати, які про цей обов'язок влади знають.

Депутат Чернівецької обласної ради Михайло ПАВЛЮК

1


КОМЕНТАРІ (2)

І що ж було чути 24-го? Як під ударами вандалів тріщать австрійські двері? Є чим пишатися інтилігенту у третьому коліні

avatar

М. Павлюку

03 лютого 2014 22:58

Зроби заяву як твій батяня відкати з Лієвим дерибанив. І квартирки на Нововіницькій продавав. А ти вже зрадив Ющенка, дуже хочеться в депутати, до кого пристав, до УДАРУ, чи в Батьківщині домовився? Кит коста, пане Михайле?

avatar

Павлюку молодшому

03 лютого 2014 23:47