Четверо суддів у Чернівецькій області отримали майже 700 тисяч гривень після припинення повноважень

Четверо суддів у Чернівецькій області отримали майже 700 тисяч гривень після припинення повноважень

20.08.2016, 00:31

Четверо суддів Господарського суду Чернівецької області отримали після припинення повноважень 697, 59 тис грн. Про це стало відомо з відповіді Господарського суду Чернівецької області на запит користувача «Доступу до правди».

Зокрема повноваження Олександра Тинока закінчилися у травні 2014 року. З початку 2015 року він отримав 262, 33 тис грн коштів.

Повноваження Іллі Марущака закінчилися у лютому 2015 року. Загалом він отримав нарахувань на суму 227, 09 тис грн.

Микола Гурин припинив повноваження у листопаді 2015 року. Гурин отримав 103, 64 тис грн з того часу.

Повноваження судді Володимира Байталюка також закінчилися у листопаді 2015 року. Загальна сума виплачених коштів йому складає 104, 52 тис грн.

Як пояснює Галина Чижик, аналітик Громадського руху «Чесно», судді, яких президент призначає на термін 5 років, після закінчення строку втрачають повноваження вирішувати справи, але залишаються суддями й отримують гроші.

Нагадаємо, раніше «Доступ» повідомляв, що двадцять суддів Луганщини після припинення повноважень отримали понад п’ять мільйонів гривень нарахувань, а на Тернопільщині двоє суддів після припинення повноважень отримали близько 414 тисяч гривень.

Читати відповідь та запит повністю

 «Доступ до правди»

1


КОМЕНТАРІ (4)

Слухайте люди.Ну що ж це коїться???Тут молодих хлопців з АТО хоронять кожен день, збирають їм гроші на лікування та на протези, пенсіонери не можуть розрахуватися за газ, за електроенергію, а ця сволота нажертися не може.А це ж наші податки.Все залежить від керівництва держави.

avatar

Василь

20 серпня 2016 10:05

Дебилы не понимают,что играться в честность можно только тогда,когда у тебя обеспечен тыл. И если государство хочет уменьшить такое явление как коррупция, то оно просто ОБЯЗАНО платить ВЫСОКИЕ зарплаты всем,кто защищает закон. И обеспечить высокую пенсию и достойную жизнь после. В Америке так, и в цивилизованных странах так. А у нас горлопаны тупицы такие как "василь" страну в ...опу  разнесли. Вот поэтому так и живем,потому что тупое быдло мозгов не имеет,но право голоса ему дали.

avatar

Василь ти дебил

20 серпня 2016 14:56

Тому, хто відповідав Василеві: так, тим, хто захищає закон. А звільнений суддя? На-віщо залишати йому таке високе утримуванння? тим більше, що всі ми знаємо, як вони, сарачки, захищали... Один за одне тримаються стінкою, на хабарі спіймають, а вони: це не те, що ви подумали!

 

avatar

Спокійна

21 серпня 2016 11:55

Ти мабудь один з них, тому мене оскорбив.Я не дебіл.Це по твоєму, мразь хапужна я дебіл тому, що написав правду.Я тварь безграмотна платник податків і годувальник таких трутнів як ти.Як би можна було кислотою витравити таких як ти у всій державі, як легко стало би жити...А ти хапуго називаєш мене дебілом.Як би побачив твоє рило-плюнув би в нього, бо я прав.

avatar

Василь

21 серпня 2016 22:31