Четверо прикордонників Чернівецького загону за місяць відремонтували 118 одиниць техніки і 2 БТРи у зоні АТО

Четверо прикордонників Чернівецького загону за місяць відремонтували 118 одиниць техніки і 2 БТРи у зоні АТО

23.09.2015, 23:41

Раніше прикордонники ремонтували БТРи та оснащували їх усім необхідним перед відправкою в зону АТО. Тепер самі їздили на Схід, аби перевірити роботу техніки та відремонтувати її.

- Якщо готова техніка, то готові засоби і сили, - підкреслив Сергій Бровко, речник Чернівецького прикордонного загону.

За підрахунками експертів, така робота прикордонників, які працювали по всій лінії розмежування, дозволила зекономити майже 700 тисяч гривень для державного бюджету. Допомогли у цьому і буковинські волонтери, які спільно з прикордонниками закупили обладнання та програмне забезпечення для проведення якісної діагностики.

- Ми робили поточний ремонт там, де було це необхідно, і комп’ютерну діагностику, бо ж техніка сучасна і вона сама розказує, чим вона хворіє, чому і як, - зазначив Сергій Макаренко, офіцер відділення забезпечення спецзасобами Чернівецького прикордонного загону.

- Дуже багато сил та засобів зараз знаходиться у зоні АТО. Кожна техніка потребує діагностики, для того, щоб вона служила і у відповідний критичний момент врятувала життя військовослужбовця, - підкреслив Сергій Бровко.

Охоронці кордону кажуть, що просто робили свою роботу. Хоча й зізнаються, що, незважаючи на перемир’я, їм інколи доводилось ремонтувати машини під ворожими обстрілами.

- Техніку треба обслуговувати завжди і, якщо ще врахувати, що техніка експлуатується в дуже важких польових, скоріше, навіть у бойових умовах, її треба обслуговувати трохи швидше, ніж регламентує завод-виробник, - зауважив Сергій Макаренко, офіцер інженерно-технічного відділу Чернівецького прикордонного загону. 

Джерело: ТВА

1