ЧЕСНО таки додало Артема Семенюка до переліку кандидатів, які не відповідають критерію 'непричетність до корупційних дій'

ЧЕСНО таки додало Артема Семенюка до переліку кандидатів, які не відповідають критерію "непричетність до корупційних дій"

16.10.2012, 16:13

Семенюк Артем Олексійович

Партія: Партія регіонів
Вибори 2012

Округ: 204, Чернівецька область

Ким висунутий: Партія регіонів

Загальне
Непричетність до корупційних дій

За повідомленням Громадської мережі "ОПОРА" та сайту "Майдан" за кандидата в народні депутати Артема Олексійовича Семенюка активно агітує голова Сокирянської районної державної адміністрації Чернівецької області Василь Козак. 4 вересня 2012 року він та кандидат зустрічалися із педагогічними колективами загальноосвітніх шкіл сіл Сербичани, Ломачинці і Коболчин Сокирянського району та спільно проводили агітацію, що може вважатись порушенням виборчого законодавства. Факт агітації у приміщенні учбових закладів зафіксовано на відео та фото. Зокрема, 26 вересня у селі Коновка (Кельменецький район, Чернівецька область) зафіксовано на відео факт розміщення прапора, агітаційної продукції Партії регіонів та кандидата в народні депутати за 204 виборчим округом Артема Семенюка у місцевій школі.

Також агітаційні матеріали кандидата зафіксовані у приміщенні "Музею гончарства" с. Коболчин (підпорядковується Сокирянській районній раді), що також є порушенням законодасвтва. За повідомленням Громадської мережі "ОПОРА", 10 жовтня в школі села Білівці (Хотинський район, Чернівецька область) відбулися батьківські збори за участі начальника служби у справах дітей Чернівецької ОДА та інших чиновників соціальних служб, які прибули в село на службовому автомобілі соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді Чернівецької ОДА (номерний знак – СЕ 0571 АС), заповненому агітацією Партії регіонів та кандидата в народні депутати в 204 виборчому окрузі Артема Семенюка. Проведення у протизаконний спосіб агітації та присутність при цьому посадової особи органу влади може свідчити про використання кандидатом "адміністративного ресурсу".

Крім того, на більшості маршрутних автобусів, що відправлялися 8 жовтня із Сокирянського автовокзалу, були присутні агітаційні матеріали Партії регіонів та кандидата від Партії регіонів в 204 виборчому окрузі Семенюка Артема Олексійовича, що є порушенням вимоги законодавства про заборону розміщення носіїв політичної реклами у транспортних засобах.

Хоча наведена інформація не є підтвердженням вини кандидата в народні депутати Семенюка Артема Олексійовича у вчиненні правопорушення, але вона дає вагомі підстави припустити та зробити оцінку про високу вірогідність її причетності його до використаття "адміністративного ресурсу" .

Таким чином, згідно з методологією Руху ЧЕСНО для оцінювання доброчесності кандидатів, кандидат у народні депутати Семенюк Артем Олексійович, на думку Руху ЧЕСНО, не відповідає Критерію

Цей інформаційний матеріал не є передвиборною агітацією у значенні положень ст. 68 ЗУ «Про вибори народних депутатів України». Діяльність Руху ЧЕСНО спрямована на забезпечення виборцям можливості доступу до різнобічної та неупередженої інформації, потрібної для здійснення усвідомленого, поінформованого вибору (ст. 63 ЗУ “Про вибори народних депутатів України”).

Висновки щодо відповідності чи невідповідності критеріям є оцінкою Руху ЧЕСНО.

Детальніше про юридичні засади Руху ЧЕСНО дивіться http://chesno.org/legal/

12 жовтня 2012 року відбулася прес-конференція Руху Чесно в Чернівцях, де журналісти, представники громадськості та політичних сил достатньо жорстко прокоментували відсутність на ЧЕСНОметрі відомостей про невідповідність критеріям Руху кандидата по 204 виборчому округу Артема Семенюка. Представники Руху Чесно пообіцяли, що готові врахувати отримані данні та внести відповідні зміни до ЧЕСНОметру. Зі своєї сторони, закликаємо небайдужих громадян і надалі пильно слідкувати за кандидатами та стежити за оновленнями ЧЕСНОметру, - заявили тоді представники Руху.

Джерело:  http://www.chesno.org/meter/person/1454/

1