Чесанов і Олевич  вже добрехались до судового позову

Чесанов і Олевич вже добрехались до судового позову

26.12.2016, 20:29

Чернівецького міського голову Олексія Каспрука обурили висловлювання деяких депутатів міськради, які звинуватили його та Європейський банк реконструкції та розвитку в махінаціях із кредитом на оновлення міського електротранспорту.

О. Каспрук сьогодні на брифінгу зацитував висловлювання депутатів Аліни Олевич та Анатолія Чесанова, в яких вони заявили, що "люди, які стоять за Каспруком, завдяки кредиту на нові тролейбуси отримають сотні тисяч євро винагороди, виділяючи сотні тисяч євро на консультантів".

На це мер заявив: "Нікого за собою не бачу. А за ці вислови доведеться відповідати, в тому числі у судовому порядку. Досить цієї пустопорожньої брехні".

Він також додав, що місто не має і кредитів на сотні мільйонів, а взяло на сьогодні лише два кредити від НЕФКО. Модернізація 36 будівель бюджетної сфери (садочків, шкіл) почнеться у першому або другому кварталі наступного року. Наразі готується вся проектна документація, є деякі проблеми з будівлями, які є пам'ятками архітектури. Інший кредит пов'язаний з модернізацією системи зовнішнього освітлення Чернівців, а саме із заміною нинішніх натрієвих ламп на LED-лампи, що дозволить заощадити на електроенергії. 

"Цей кредит - у гривні, якщо не помиляюсь, під 6 відсотків річних. Такі кредити - це не кредити, а подарунок. Це всі кредити, за які має зобов'язання бюджет (міста, - авт.), - додав мер. - Нам приписують кредит по "Водоканалу". Так, ми його отримали, але отримали його комунальне підприємство, яке має за всіма розрахунками його самостійно віддавати. І отриманий цей кредит не за кошти чернівчан, це не оте ярмо, яким лякають дітей, внуків, правнуків, а під державні гарантії". 

Джерело: molbuk.ua

ДОВІДКОВО:

Міський голова Чернівців Олексій Каспрук не впевнений, що Європейський банк реконструкції та розвитку профінансує закупівлю нових тролейбусів для міста після блокування системи модернізації міського електротранспорту депутатами міської ради. 

Про це він зазначив сьогодні на брифінгу.

"Ми просимо вісім мільйонів євро кредиту й один мільйон євро гранту, якщо нам його ще дадуть після не зовсім коректної поведінки", - сказав міський голова.

За його словами, оновлення системи електротранспорту обговорюється вже більше року, однак "на жаль, політика взяла гору, а не інтереси чернівчан і міста". 

"Хотів би ще раз акцентувати, повторно: ми будемо все ж таки працювати, щоби наше місто не стояло осторонь розвитку. Закупівля нових тролейбусів абсолютно не забороняє нам купувати, шукати в Європі вживані тролейбуси, які вийдуть на наші вулиці. Нам їх не вистачає, і 50 тролейбусів, які ми купимо, кардинально змінять ситуацію в місті, але не вирішать всіх наших проблем. Я чітко розумію, що за певний спротив до закупівлі тролейбусів мають і наші перевізники, яких очолює Василь Тимофєєв - колишній заступник секретаря міської ради Віталія Михайлішина, який займався житлово-комунальним господарством. Бо ми розуміємо, що коли на вулиці вийдуть сучасні тролейбуси, у перевізників точно впадуть прибутки. Це дуже сильне лобі, яке впливає на депутатів, в тому числі", - заявив Каспрук.

Кредит планують взяти на 12 років під сім відсотків річних з пільговим періодом строком на два роки. Щодо гранту, то його спрямують суто на закупівлю тролейбусів, "що би там не говорили певні діячі про якісь відкати, незрозумілі винагороди. ЄБРР - це серйозна фінансова європейська, державна установа. Вони не працюють ні за якими темними схемами. Я розумію, що кожен думає в міру своєї розпущеності, як кажуть", - додав мер. 

Угода з ЄБРР - єдина для всіх міст, включених до програми. За словами мера, нещодавно в Одесі відбувся тендер, і скоро буде відомо про переможця тендеру та ціну на тролейбуси. Поки договір не підписаний, цю інформацію не розголошують, посилаючись на комерційну таємницю.

Мер Чернівців також привітав громаду міста Івано-Франківська з підписанням угоди про фінансування оновлення тролейбусів.

"Сьогодні підписана угода між комунальним підприємством Івано-Франківська "Електроавтотранс" і ЄБРР на постачання нових тролейбусів. Проголосував 31 депутат з різних політичних сил. Немає там політики, вони про франківчан думають і про Франківськ. Біла заздрість. Сподіваюсь, у нас ще шанс не втрачено, але вікно можливості може закритися в будь-який момент", - зазначив мер. 

1


КОМЕНТАРІ (7)

Якщо Водоканал такий прибутковий, то навіщо щороку просять у міськради виділення десятків мільйонів гривень і міська рада їх виділяє...?

avatar

Людмила Дудченко

27 грудня 2016 00:15

Пилять-пилять кредити!)))

І цей розпиляють...

avatar

Революціонер

27 грудня 2016 00:17

Кожна листа курва хоче рішати долю міста!Агі!

avatar

Людмила Дурченко

27 грудня 2016 15:15

Про прибутковість водоканалу ніхто не говорив. Якесь дурне, сказано, крашена блондинка.

avatar

гру до дутки

27 грудня 2016 15:18

Ну, накінець цій курві підріжуть язик і закриють плюгавий рот!

avatar

кат

27 грудня 2016 15:24

avatar

Ілька Онісим

27 грудня 2016 18:26

avatar

Ілька Онісим

27 грудня 2016 18:26