Червоноармійську, бульвар Героїв Сталінграду, Чапаєва чи Нікітіна проситимуть перейменувати на вулицю Йосипа Сліпого

Червоноармійську, бульвар Героїв Сталінграду, Чапаєва чи Нікітіна проситимуть перейменувати на вулицю Йосипа Сліпого

28.05.2012, 16:44

У Чернівцях відбулася урочиста академія "Князь церкви", присвячена 120-й річниці з дня народження патріарха УГКЦ Йосипа Сліпого. Захід пройшов в одному з кращих чернівецьких залів - обласної філармонії. Під час академії духовенство УГКЦ озвучило думку, що, ймовірно, звертатиметься до місцевої влади з проханням перейменувати одну з чернівецьких вулиць на вулицю Йосипа Сліпого. Серед пропонованих є такі, про які вже давно говорять щодо їх перейменування: вулиця Червоноармійська, бульвар Героїв Сталінграду, вулиця Чапаєва... Також може йти мова про вулицю Нікітіна, де знаходиться одна з трьох у Чернівцях греко-католицьких церков.

Джерело: Коментарі

1


КОМЕНТАРІ (4)

Шановні отці! усе добре але продавайте свої мерседеси ,палаци і за свій рахунок називайте хоч Горбачовим!! перш за все зайдіть в наші лікарні і почніть свою ходу з палат, подивіться на яких провалених краватях лежать хворі, непрацюючі ліфти!1 і подивіться на машини що знаходяться на теритріях лікарень, на чому їздять наші лікарі!! Хворі за свій рахунок купляють ліки, шприци невже Вам немає чим зайнятись??? ладно срані політики а ВИ КУДИ ШАнОВНІ ОТЦІ!!!!

avatar

Андрій

28 травня 2012 22:31

Чапаєв, припустимо, герой сумнівної громадянської війни. Але Героїв Сталінграду, чи молодого хлопця Нікітіна, який загинув при звільненні міста. Отці, а отці, а може ви просто дурні? Причому тут комунізм? Людина прийшла звільняти  окуповане місто і загинула.  І не мала до політики нічого.  Просто у матері не стало сина, у коханої хлопця. Ви могли обійтися без лейтенанта Нікітіна? Чому ж не обійшлися?

avatar

читач букньюс

29 травня 2012 14:55

Недавно православна церква  порушила питання про те щоб повернути старовинну історичну назву площа Святої Марії нинішній площі турецької криниці.Це старовинна назва площі. Вшановується імя Богородиці, покровительки України.

 А чому має вшановуватися Йосиф Сліпий у традиційно православному буковинському краї. Що у нього спільного з Чернівцями і Буковиною,  він тут навіть ніколи не був. Чому греко-католики насаджують уніатську церковну історію Чернівцям?  Вже є вулиця Шептицького.

Вказані вулиці треба назвати іменами які визнають усі конфесії,  або іменами українських державних діячів чи діячів культури.

avatar

чернівчанин

29 травня 2012 20:30

Греко-католики! Ви що забули, що до підписання унії  ви були православними ? скільки років уніі? А?

Обєднуйтеся краще з українською незалежною православною церквою. тоді для України більше користі принесете.

avatar

вул.Чапаєва

01 червня 2012 21:24