Черновцы полностью декацапировали

Черновцы полностью декацапировали

29.02.2016, 15:05

Учитывая, что центр Буковины и так был достаточно десоветизирован и дерусифицирован, Черновцы можно считать окончательно декацапированным украинским городом:

В рамках декоммунизации в Черновцах переименовали 34 улицы, 20 переулков и бульвар.

Исполнительный комитет Черновицкого городского совета переименовал 34 улицы, 20 переулков и бульвар в рамках выполнения закона о декоммунизации.

Соответствующее решение о переименовании бульвара Героев Сталинграда в Героев Крут, а улицы Маршала Жукова - на Михаила Ткача было принято на сессии городского совета 25 февраля, информирует Цензор.НЕТ со ссылкой на Украинские новости.

Ранее в октябре 2015 исполком переименовал 33 улицы и 20 переулков, в том числе пяти улицам и одному переулку были возвращены их исторические названия.

Всего в областном центре - более 1,1 тыс. улиц, переулков, бульваров, проспектов, площадей, парков и скверов. 

Джерело: http://www.town.org.ua/

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернівчани пропонують заборонити перейменовувати вулиці в місті

Чому Чернівецька міська рада зробила виняток для Горького?

 Петиція про демонтаж з'явилася на сайті міськради

Петиція про демонтаж з'явилася на сайті міськради

ВОДНОЧАС У Чернівцях хочуть демонтувати танк біля залізничного вокзалу

Танк хочуть прибрати, бо він радянський

На сайті Чернівецької міської ради зареєстрували петицію із проханням демонтувати радянський танк біля залізничного вокзалу як символа радянської тоталітарної системи, винної в загибелі десятків мільонів громадян України і інших країн Європи.

Автором даного звернення є Igor Tchernowitzer і наразі його прохання набрало 5 голосів.

"До вимоги закону про декомунізацію України вношу петицію про демонтаж радянського танка біля залізничного вокзалу в Чернівцях як символа радянської тоталітарної системи, винної в загибелі десятків мільонів громадян України і інших країн Європи", - ідеться у електронному зверненні.

ДОВІДКОВО: 

У міській раді пояснили, як бути з документами

У зв’язку з перейменуванням Бульвару Героїв Сталінграду на Бульвар Героїв Крут, вулиці Жукова Георгія маршала – на вулицю Ткача Михайла, Чернівецька міска рада інформує про те, що для фізичних осіб згідно з чинним законодавством перейменування вулиці не є підставою для того, щоб переробляти правовстановлюючий документ на нерухоме майно. Усі документи, які знаходяться у власників, є чинними і юридичної сили не втрачають.

Внесення коректив до правовстановлюючих документів проводиться за необхідності, зокрема, під час купівлі, продажу, відчуження об’єктів нерухомого майна, оформлення спадщини тощо. При цьому, при проведенні технічної інвентаризації та оформленні нових правовстановлюючих документів достатньо додати до документів офіційні дані щодо відповідного рішення органу місцевого самоврядування про зміну найменування вулиці.

Що стосується перереєстрації місця проживання, слід зазначити, що тривалість цієї процедури не обмежена в часі.

Перереєстрацію мешканці перейменованих вулиць можуть проходити під час заміни паспорта, оновлення фотокарток, зміни прізвища тощо, тобто коли у людини виникає потреба звернутись до паспортиста. Щодо юридичних осіб та підприємців, то на них розповсюджується дія статті 16 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб-підприємців», який прийнятий з метою забезпечення органів влади достовірною інформацією про юридичних та фізичних осіб.

Відповідно до цього закону, якщо в установчих документах юридичної особи містяться відомості про її місце реєстрації, то в разі зміни назви вулиці така юридична особа повинна внести зміни до установчих документів, які пов’язані зі зміною місця реєстрації. Заміну аншлагів з найменуваннями вулиць забезпечує міська рада.

Источник: http://chernivtsy.eu/portal/4/informatsiya-shhodo-perejmenuvannya-vulyts-81576.html#more-81576

1