Чернівціобленерго заплатить 17 тисяч за монопольні зловживання

Чернівціобленерго заплатить 17 тисяч за монопольні зловживання

21.09.2012, 02:32

У Чернівцях АМКУ оштрафував публічне акціонерне товариство "Енергопостачальна компанія "Чернівціобленерго" на 17 тис. грн за зловживання монопольним становищем на ринку постачання електричної енергії за регульованим тарифом.

Як встановлено територіальним відділенням, ПАТ «ЕК Чернівціобленерго» протягом січня - червня 2012 року нараховувались необґрунтовані фінансові санкції, що призвело до ущемлення інтересів споживачів електричної енергії - комунальних медичних установ «Чернівецький шкірно–венерологічний диспансер» та «Чернівецьке обласне бюро судово–медичної експертизи» діяльність яких має соціальне значення, повідомляє Чернівецьке обласне АМКУ.

Дії ПАТ «ЕК Чернівціобленерго» в особі Чернівецького РЕМ, які полягають у нарахуванні комунальній медичній установі «Чернівецький шкірно – венерологічний диспансер» і комунальній медичній установі «Чернівецьке обласне бюро судово – медичної експертизи» необґрунтованих фінансових санкцій за перевищення граничних обсягів споживання електричної енергії, визнано порушенням Закону України “Про захист економічної конкуренції” у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку постачання електричної енергії за регульованим тарифом за що і накладено штраф.

ПАТ «ЕК Чернівціобленерго» визнано вчинення порушення та вжито заходів по приведенню нарахованих медичним закладам санкцій до обґрунтованого рівня, зокрема, їх зменшено по комунальній медичній установі «Чернівецький шкірно – венерологічний диспансер» майже у 8 разів, а по комунальній медичній установі «Чернівецьке обласне бюро судово – медичної експертизи» у 9 разів.

 Крім цього, за повідомленням на засіданні адміністративної колегії керівництва ПАТ «ЕК Чернівціобленерго», заявки від суб’єктів господарювання юридичних осіб щодо договірних величин споживання електричної енергії та потужностей на наступний (2013) рік будуть прийматись до 15 жовтня 2012 року при внесені відповідних змін до діючих угод.

1