'Чернівцігаз' остаточно належатиме одному Фірташу

"Чернівцігаз" остаточно належатиме одному Фірташу

24.08.2012, 22:51

15 серпня Фонд держмайна офіційно оголосив конкурси з продажу пакетів акцій 12 газових компаній.

Зокрема, це "Дніпропетровськгаз" (продається 26% акцій), "Запоріжгаз" (25%), "Луганськгаз" (26%), "Сумигаз" (25,7%), "Лубнигаз" (26%), "Кременчукгаз" (26%), "Тисменицягаз" (26%), "Вінницягаз" (22,05%), "Житомиргаз" (15,8%), "Чернівцігаз" (20,3%), "Волиньгаз" (23,4%), "Кримгаз" (23,9%).

Конкурси з продажу цих акцій повинні відбутися з 5 по 20 вересня цього року. ФДМ також оприлюднив загальну початкову вартість акцій цих компаній - 250 млн грн.

Як пише видання Економічна правда,в експертних колах не сумніваються навіть у результаті так званого конкурсу. Єдиним можливим переможцем визнають бізнесмена Дмитра Фірташа. Більше того, його компанія "Газтек" вже офіційно заявила про намір брати участь у конкурсах.

Джерело: golovne.net

Досі лише приблизно 57 відсотків акцій ПАТ "Чернівцігаз" перебували у приватних руках. "Нафтогазу" тут нині належить заледве 20,39 відсотка акцій. А після нещодавнього рішення уряду Миколи Азарова продати держпакети акцій газорозподільних підприємств, там де держава через "Нафтогаз" контролює менше 25% (блокуючий пакет), у ПАТ "Чернівцігаз" навіть державного духу не лишиться. (Постанова №1053 від 10 жовтня 2011 року). Згідно з повідомленнями центральних ЗМІ, власником контрольного пакета акцій ПАТ "Чернівцігаз" вже зараз може бути бізнесмен Дмитро Фірташ, який саме 2007 року, з часу запровадження диференційованих тарифів на газ для населення, придбав його у іншого бізнесмена Олега Бахматюка. Подейкують, під тиском нинішнього міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Бойка. І хоча сам Бахматюк прямо це не підтверджує, сумніви для роздумів залишає. "Всі кажуть, що ви Фірташу їх продали", – запитали у жовтні 2011 року у Олега Бахматюка журналісти "Української правди". "Якщо кажуть, то, може, й правда? Бог його знає...", – відповів на це він.

1