Чернівцям слід  отримати ще й моральний безвіз, - думка

Чернівцям слід отримати ще й моральний безвіз, - думка

08.06.2017, 19:46

Країна, а разом з нею і наш благодатний край, отримала так званий безвіз. Але задоволення, яке зазвичай супроводжує те, що давно чекаєш і нарешті отримуєш, ні. Переглянемо стрічку новин лише за сьогоднішній ранок. Велосипедистка на тротуарі (!) збила п’ятирічну дівчинку. Завершено досудове розслідування за фактом одержання хабара директором одного з ліцеїв. Загинув пішохід, потрапивши під колеса авто на єврономерах. І так далі. Це, звісно, не Європа. Це – окраїни якогось дикого континенту. Навіть не середньовічного, а ще більш раннього, коли люди лише вчилися поводити себе як люди, а не як мавпи, що тілько но позлазили з ліан.

От тому й немає радості, притаманній довго очікуваному щастю.

Нам в нашому місті слід  отримати ще й моральний безвіз. Але його Європа не дає. Ми повинні досягти його самотужки. Бо в в такому вигляді ми Європі не бажані. Є й будемо.

З цього питання, на жаль, не існує підручників. Це – неписані правила, які додаються до безвізу юридичного. В Європі ніхто не буде їздити велосипедами тротуарами чи пішоходними зонами, де ходять інші люди. Там не ігнорують правила дорожнього руху і пишаються зарплатами, бо їх заробляють, а не отримують.

Про наші схильності робити деякі звичні речі через одне відоме місце і заганяти себе в глухий кут, європейці дуже добре обізнані. Тому тягнули з безвізом, запровадивши спочатку механізми його призупинення чи припинення.

Будемо вчитися безвізу. Але Європі про це не скажемо.

Ваші БаХ&АвербаХ

Джерело: http://acc.cv.ua/ 

1


КОМЕНТАРІ (1)

А товариш Кілініч далі жжот!)) І знову виявляє свою необізнаність у тонкощах української мови))

"Тілько но" - калька з російського "только что"; українською - щойно))

"Добре обізнаним" можна бути у/в чомусь, а не про щось)) Про щось може бути добре відомо ;)

Але нічого, майже ніхто не помітив))

avatar

читач

09 червня 2017 10:33