Чернівцям і не снилося: авіакомпанія запустить «таємничі рейси» в невідомі пасажирам місця для стимулювання внутрішнього туризму

Чернівцям і не снилося: авіакомпанія запустить «таємничі рейси» в невідомі пасажирам місця для стимулювання внутрішнього туризму

04.03.2021, 11:24
Австралійська авіакомпанія Qantas вирішила запустити «таємничі рейси», під час яких пасажири не знатимуть, куди летітимуть. Таким чином компанія хоче стимулювати внутрішній туризм, оскільки поки що за кордон через карантин летіти не можна.

Про це пише CNN.

Так, подорож триватиме один день. Придбати квитки на нові тури можна з 4 березня. На 27 березня запланований виліт з Брисбена, 18 квітня — з Сіднея та на 1 травня — з Мельбурна. Один рейс розрахований на 120 людей. Тур розпочнеться вранці, а завершиться ввечері поверненням додому.

Крім того, ці туристичні рейси передбачатимуть польоти над низкою місць на невеликій висоті.

«Ці "таємничі рейси" не лише допоможуть повернути наших співробітників до роботи, але і є ще одним способом підтримки туристичних операторів, особливо в регіонах, які особливо сильно постраждали від декількох хвиль обмежень на поїздки», — сказала голова офісу Qantas по роботі з клієнтами Стефані Таллі.

За поїздку зі «все включено» доведеться заплатити 577 доларів для економ-класу, 1225 доларів — для бізнес-класу.

Однак підказки все ж будуть

Пасажири не знатимуть, коли летять, поки літак не приземлиться в місці призначення. Однак можливість здогадатися про напрямок польоту таки буде: траєкторія відображатиметься на екранах спинок сидінь.

Також авіакомпанія вирішила натякнути, на який тур варто очікувати пасажирам кожного із рейсів. Так, на людей із Брисбена чекатиме ідеальний відпочинок для тих, хто любить гостинність сільської місцевості, вишукані страви та відпочинок на свіжому повітрі. 

Рейс із Сіднея запланований у тропіки, а подорож із Мельбурна підійде для любителів активного відпочинку та регіональних фермерських ринків.

Це вже не перша незвична ініціатива від компанії Qantas під час пандемії. Торік авіаперевізник організував «дальній рейс в нікуди». Тоді квитки розкупили всього за десять хвилин. Ціни були теж не з низьких: місце в економ-класі коштувало 480 євро, а в бізнес-класі — 2300 євро.

 Карантин в Австралії

Австралія закрила кордони ще на початку пандемії COVID-19. Через це після повернення в країну австралійців змусили відбувати у готелях двотижневу самоізоляцію, а щоб виїхати із країни — мати довідку від Міністерства внутрішніх справ. Міжнародні поїздки будуть недоступними щонайменше до 17 червня.

Наразі в Австралії ситуація із COVID-19 відносно стабілізувалася. 2 березня у країні не зафіксували жодного випадку інфікування коронавірусом всередині країни, і лише 9 випадків — з-за кордону. Всього в Австралії зафіксували майже 29 тисяч випадків коронавірусу, 909 із яких завершились летально.

А що взагалі з авіаперельотами в умовах коронавірусу?

Через COVID-19 авіакомпанії скасували більшість своїх рейсів, адже по всьому світу країни закрили кордони. Попри те, що час від часу уряди послаблюють обмеження й дозволяють подорожі, авіакомпанії зазнають збитків. Наразі, якщо країни відкривають кордони, необхідно мати негативний результат ПЛР-тесту, пройти самоізоляцію або бути вакцинованим проти COVID-19. Однак іноді немає жодних обмежень.

У 2020 році обсяг пасажирських авіаперевезень скоротився на 60%, повернувшись до рівня 2003 року. Протягом першого року пандемії лише 1,8 мільярда пасажирів піднялися в повітря; у 2019 році таких було 4,5 млрд.

Унаслідок першого року пандемії авіакомпанії втратили 370 мільярдів доларів, а аеропорти та постачальники аеронавігаційних послуг — 115 мільярдів та 13 мільярдів відповідно.

Найбільше втрат зазнав Азійсько-Тихоокеанський регіон (120 млрд доларів), далі Європа (100 млрд доларів) та Північна Америка (88 млрд доларів). Латинська Америка та Карибський басейн, Близький Схід та Африка — 26 млрд, 22 млрд та 14 млрд доларів відповідно.

Остап Крамар

Джерело: https://hromadske.ua/ 

Тим часом пасажиропотік аеропорту “Чернівці” зменшився на 95%

Нагадаємо, за підсумками 2020 року аеропорт “Чернівці” прийняв і відправив 4 181 пасажира. Це всього 5% від пасажиропотоку 2019 року (76 828 пас.)

Про це свідчить статистика аеропорту, пише видання Wing.

Зазначається, що за перші 3 місяці минулого року в аеропорту обслужили 4080 пасажирів. Після цього через карантин, показники впали до мінімуму. У квітні і червні не обслужили жодного пасажира.

У 2020 році сумарний пасажиропотік аеропортів України скоротився на 64,4% в порівнянні з 2019 роком і склав 8,664 млн осіб.

Водночас народний депутат двох попередніх скликань Максим Бурбак у програмі “Постфактум” на телеканалі ТВА нагадав, що під час його перебування при владі було відкрито авіасполучення Чернівці-Київ і навіть були запущені міжнародні рейси. Зараз же аеропорт переживає не найкращі часи

“Командою Продана і Михайлішина було зроблено все щоб Чернівецький аеропорт припинив своє існування. Це все планомірна акція щодо закриття рейсів, невиділене фінансування, прийняття рішення про передачу посадкової смуги в державну форму власності. Пошук інших місць в Лужанах, та будь-де. щоб зробити новий аеропорт – нонсенс. Це із розряду Нью Васюки.  Все це було зроблено для того, щоб роздерибанити злітно-посадкову смугу і територію аеропорту понад 100 га для житлового будівництва. Пам’ятаєте? “Давайте з’єднаємо Проспект з Гравітоном”. Там же і заступник голови ОДА нинішньої Богдан Ковалюк, які разом з Гавришем отримали понад мільйон гривень на підземний автобан, який з’єднає Проспект… Все це планувалося для того, щоб закрити аеропорт. І далі все це продовжується”, – заявив політик..

Тим часом Президент України Володимир Зеленський назвав чернівецький аеропорт пріоритетним у планах розбудови регіональних аеропортів.

Про це повідомляє пресслужба Чернівецької ОДА.

2021-й стане для України роком масштабних дорожніх проєктів і розвитку всіх видів транспорту. До кінця року за програмою #Великебудівництво буде збудовано та відремонтовано 6,5 тисяч км доріг по всій країні.

"Не збираємося зупинятися в 2021 році. Наша мета - 4,5 тисяч кілометрів державних і 2 тисячі кілометрів місцевих доріг", - підкреслив Президент.

У розробці також знаходиться програма розвитку авіасполучення. За словами Зеленського, йдеться про аеропорти в 16 містах України, серед яких летовище у Чернівцях.

1