Чернівці засипають грошима

Чернівці засипають грошима

10.12.2015, 20:11

Чернівці отримають кошти на модернізацію  теплопостачання і другий транш  для КП "Чернівціводоканалу".

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) схвалив виділення міському комунальному підприємству "Чернівцітеплокомуненерго" EUR10 млн на установку індивідуальних теплових пунктів, заміну труб на заздалегідь ізольовані, модернізацію котельних.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в представництві банку, відповідне рішення рада директорів ухвалила на засіданні 9 грудня.

Згідно з документами, ЄБРР може виділити з власних коштів EUR7 млн, а ще EUR3 млн - із коштів "Фонду чистих технологій".

Очікується також, що проект отримає грантове співфінансування від Східноєвропейського партнерства з енергоефективності і довкілля (Eastern European Energy Efficiency and Environmental Partnership, E5P) у розмірі до EUR4 млн, а ще EUR2 млн становитиме внесок місцевих учасників.

"Чернівцітеплокомуненерго" також отримує значну технічну допомогу у рамках реалізації проекту: уряд Швеції виділив EUR180 тис. на його техніко-економічне обгрунтування, а ЄБРР - EUR20 тис. на проведення аудиту щодо МСФЗ.

Після підписання кредитної угоди підприємство може отримати технічну допомогу ще на EUR700 тис.

ДКП "Чернівцітеплокомуненерго" за перше півріччя 2015 року отримало 11,83 млн грн чистого збитку за чистого доходу 81,46 млн грн. Чистий прибуток підприємства за минулий рік становив 2,33 млн грн проти чистого збитку 7,19 млн грн попереднього року, а виручка скоротилася на 15,6% - до 107,55 млн грн.

Асамблея донорських організацій Європейського Союзу під час зустрічей у Лондоні 7 і 9 грудня підтримала рішення про виділення Чернівцям гранту на 3 мільйони євро та кредиту на 5 мільйонів євро для реалізації проекту «Енергоефективність в будівлях бюджетної сфери у м. Чернівці». Про це повідомляє прес-служба міськради.
 
Метою проекту є впровадження енергоефективних заходів в муніципальних будівлях Чернівців, зменшення енергоспоживання в будівлях та викидів CO2, а також зниження вартості експлуатації інженерних систем. Проект передбачає модернізацію 36-ти громадських будівель у 33-х закладах. Загальна сума інвестицій складає 9 млн. євро, з яких 5 млн. євро – кредит, З млн. євро – грант Е5Р, 1 млн євро – співфіннасування з міського бюджету. Виконання проекту позитивно вплине на 14 000 дітей та їхні сім’ї, а також на 23 500 пацієнтів та соціально незахищених людей. Щорічна економія становитиме мінімум 601 742 євро на рік.
 
Наразі йде робота над формуванням тендерної процедури.

Водночас Марія Порчук розповіла, що Німецький банк знайшов гроші для другого траншу КП "Черінвціводоканалу"

 Марія Порчук: "Знайдено кошти на другий транш освоєння по КП «Водоканал». Ми на фінальній частині підписання договору  про перший транш, а вже банк знайшов можливість ще на 21 мільйон, тобто на 3,5 мільйони більше", - повідомляє http://acc.cv.ua/.

1