Чернівці з висоти пташиного польоту (ФОТО ТА ВІДЕО)

Чернівці з висоти пташиного польоту (ФОТО ТА ВІДЕО)

14.11.2014, 18:22

Бажання відчути себе птахом вже кілька місяців втілює у життя студія "Boroda Cinema". Цей задум у хлопців виник випадково, після того, як в арсеналі з'явився літально-знімальний апарат.

- У першу чергу, коли ми його купили, ми подумали, що треба підзняти Чернівці згори, найцікавіші наші місця, ті, які для звичайних людей вже приїлися і ніхто в принципі їх уже не помічає, - та сама ратуша, Центральна площа і так далі. Але згори воно зовсім інакше виглядає, набагато цікавіше, - зазначив Іван Морараш, відеооператор.

З простих експериментів склалася надзвичайна картинка. Тому, переглянувши відзняте, рішення робити фільм було одноголосно прийняте.

- Чернівці з висоти мало хто ще бачив до цього. Ми хотіли показати людям Чернівці з іншого погляду, з іншого боку, так, як їх ще до цього не бачив ніхто, - підкреслив Іван Морараш.

Отримати такі кадри можна за допомогою квадрокоптера. Перший такий апарат створив ще у 1922 році російсько-американський конструктор Георгій Ботезат. Цей невеликий апарат працює на акумуляторах, тримається в повітрі 15 хвилин і здатний досягати висоти до одного кілометра.

Презентували трейлер майбутнього фільму ще влітку і мали показати повну версію до Дня міста, але не склалося.

- Ми планували до Дня міста випустити вже фільм, але так склалось, що ми не змогли домовитись. Зараз у нас терміни до Нового року, але поки що ми не можемо нічого обіцяти, бо все залежить поки що не від нас, - пояснив Іван Морараш, відеооператор.

За хвилину вже презентованого трейлеру глядачі побачили найвідоміші пам’ятки архітектури міста такими, якими їх часом навіть важко уявити. І реакція чернівчан стала для учасників "Boroda Cinema" додатковим стимулом.

Аби задовольнити цікавість чернівчан, поки фільм ще у стадії роботи, студія виклала фотографії. А, якщо все складеться вдало, обіцяють вже до новорічних свят презентувати містянам готову документальну стрічку. Окрім того, на майбутнє у хлопців є ще багато креативних ідей. 

Джерело: http://www.tva.ua/show/news?id=458506

Фото Сергія Осачука: Три чернівецьких площі

1


КОМЕНТАРІ (3)

Будівлі покійного Плужнікова, що біля монастиря на горечій, або будинки Сокирянського Козака та інші царські села не пробували знімати?
avatar

Дон Педро Чупакабро

14 листопада 2014 18:25

Будівлі покійного Плужнікова, що біля монастиря на горечій, або будинки Сокирянського Козака та інші царські села не пробували знімати?
avatar

Дон Педро Чупакабро

14 листопада 2014 18:25

avatar

Paolo Nisi

14 листопада 2014 23:17