Чернівці, Ясси та Кишинів спільно виборюватимуть право на отримання титулу культурної столиці Європи

Чернівці, Ясси та Кишинів спільно виборюватимуть право на отримання титулу культурної столиці Європи

07.11.2014, 23:41

Прем’єр-Міністр Румунії Віктор Понта привітав спільну ініціативу трьох транскордонних міст – Чернівців, Ясс та Кишинева у виборюванні права на отримання титулу культурної столиці Європи та пообіцяв всебічну підтримку в цьому починанні. Про це він заявив 7 листопада у Чернівцях під час зустрічі із заступником міського голови Марією Порчук.

Також йшлося про співпрацю Румунії та України в галузі модернізації муніципального транспорту. Пан Віктор Понта повідомив, що спільні заходи у цьому напрямку вже обговорювалось під час зустрічі з Прем’єр-Міністром України Арсенієм Яценюком. Зокрема, досягнуто домовленості щодо підтримки урядами Румунії та України спільного проекту муніципалітетів Бухаресту та Чернівців, який передбачає оновлення парку комунального електротранспорту у Чернівцях.

В ході зустрічі також обговорювались практичні питання підтримки Румунією кроків України на євроінтеграційному шляху, зокрема, імплементації Угоди про малий прикордонний рух, реалізації проектів транскордонного співробітництва в рамках Спільної Операційної Програми «Румунія – Україна – Республіка Молдова 2007 – 2013» та майбутньої програми «Румунія – Україна 2014 – 2020». Намічено низку ініціатив у зазначених програмах, які можуть бути цікавими для Чернівців.

Заступник міського голови Марія Порчук побажала пану Віктору Понті успіху в президентських виборах та висловила сподівання у поглибленні подальшої співпраці між Чернівцями та територіальними громадами Румунії.

По материалам http://city.cv.ua/

1


КОМЕНТАРІ (3)

Коли вже наше СБУ проснеться7 Просрали Крим тепер черга за північною Буковиною. В Ясси кожного місяця з Чернівців курсують автобуси з пасажирами для прийняття присяги на вірність народу Романія Маре. Кишинів також роздає паспорти громадян Молдови мешканцям Чернівецької області.
avatar

Бомбоно Педро Чупакабро

08 листопада 2014 11:31

Мой педро та на території Буковини більше румунів і молдаван чим українців так шо не неси чуш!!!  етнічно це території Румунії!! але ж ніхто не  кричить що ми відєднуємося а спокійно живемо в Україні і терпимо цю владу  і любимо рідну землю!!

avatar

Ігор

10 листопада 2014 11:02

Румунія буде «віджимати» територію України цивілізовано у гаазькому суді, так як це було з територіальними водами навкруг о. Зміїний. Для цього є слідуючі підстави: 1. Невизнання пакту Молотова-Рібентропа. 2. Наявність у переважної кількості населення Чернівецької області Румунських паспортів. 3. Проведене відшкодування (викуп) за рахунок Румунії майна та земель , які були вилучені у мешканців чернівецької області в результаті агресії Радянського Союзу.
avatar

Бомбоно Педро Чупакабро

10 листопада 2014 19:05