Чернівці відвідав посол Японії

Чернівці відвідав посол Японії

13.11.2015, 19:51

13 листопада з офіційним візитом Чернівці відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Сумі Шігекі разом із дружиною. Під час візиту посол зустрівся з Чернівецьким міським головою Олексієм Каспруком та заступником міського голови Марією Порчук.

Про це повідомляє прес-служба міськради.

Пан Посол був вражений архітектурною красою Чернівців, його затишною атмосферою, туристичною привабливістю та порівняв місто із Віднем, де він працював впродовж 7 років. Разом із тим Сумі Шігекі зазначив, що із сполученням та тривалістю подорожі до Чернівців є певні проблеми.

Чернівецький міський голова поінформував японського посла, що в місті є комунальне підприємство – міжнародний аеропорт "Чернівці", яке сьогодні разом з міської владою проводить активну роботу щодо відновлення пасажирського авіасполучення з містами України та Європи. За сприяння Уряду України та при успішній реалізації програми “Відкрите небо” Чернівці в найближчій перспективі такі рейси відновлять.

Пан Посол зазначив, що Японія є єдиною країною в Азії, яка наклала санкції на Російську Федерацію та за останні півтора роки надала Україні фінансову допомогу у розмірі 1,84 млрд. дол.США, що є свідченням добрих партнерських відносин.

Посол Японії під час зустрічі запропонував керівництву Чернівців взяти участь у програмі грантової допомоги по проектах людської безпеки"КУСАНОНЕ". Одним з пріоритетів такої програми є актуальне для нашого міста відновлення фасадів історичних та туристично привабливих будівель в центральній частині Чернівців, будівель закладів освіти та охорони здоров’я, закупівля медичного обладнання. Сумі Шігекі пообіцяв цілковиту підтримку з боку Посольства Японії в Україні у реалізації цієї програми.

Ще одним напрямком співпраці, про яке йшлося на зустрічі, може бути навчання та підвищення кваліфікації працівників ІТ сфери та туристичного бізнесу Чернівців у Японії. Посольство готове розглянути кандидатури на проходження такого навчання у 2017 році в Японії. "Запорукою успішного співробітництва в майбутньому є, насамперед, встановлення професійних контактів та взаємодія між людьми", – сказав посол.

Чернівецький міський голова Олексій Каспрук подякував Сумі Шігекі за підтримку Японією України у цей важкий для нашої країни час та зазначив, що громада Чернівців надзвичайно зацікавлена розвитком співробітництва із Японією і докладе максимум зусиль для того, аби ці плани здійснились.

Чернівці відвідав посол Японії

 

Чернівці відвідав посол Японії

 

Чернівці відвідав посол Японії

 

Чернівці відвідав посол Японії

 

Чернівці відвідав посол Японії

 

Чернівці відвідав посол Японії

 

Чернівці відвідав посол Японії

 

Чернівці відвідав посол Японії
1