Чернівці відвідав голова Нацради української національної меншини в Республіці Сербія

Чернівці відвідав голова Нацради української національної меншини в Республіці Сербія

11.04.2017, 22:29

Сьогодні, 11 квітня, Буковину відвідала делегація Республіки Сербія на чолі з головою Національної ради української національної меншини в Республіці Сербія Йозо Сапуном.

 Під час візиту йшлося про співпрацю в освітній, культурній, книговидавничій та кінематографічній сферах. Зокрема, досягнуто домовленостей щодо підписання Меморандуму про співпрацю між Чернівецькою обласною держадміністрацією та Національною радою української національної меншини в Республіці Сербія.

В рамках зустрічі представники делегації запросили буковинський колектив взяти участь у 14 Фестивалі української культури «Калина», який відбудеться у червні 2017 року в м. Новий Сад (Сербія). До участі у згаданому фестивалі запропоновано народний фольклорно-етнографічний танцювально-музичний колектив «Черемшина» з м. Вашківці Чернівецької області, котрий спроможний організувати етно-виставку української вишивки, різьби та писанкарства. Представників Сербії запросили долучитися до участі в обласному фестивалі народних майстрів «Від землі до неба», що дозволить надати відповідному проекту статус міжнародного.

Йшлося і про можливість організації оздоровлення дітей-представників української нацменшини з Сербії на території Чернівецької області та юних буковинців в Республіці Сербія з метою культурного обміну обох держав.

Також обговорено можливість трансляції в Сербії українських кінострічок, які найкраще демонструють вітчизняні традиції, зокрема, «Спадок нації», «Поводир», та спільної роботи над виданням збірки за участі молодих українських та сербських авторів на тематику збереження миру, любові до рідної землі та мови.

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА. 

1