Чернівці відвідав Держсекретар для румунів звідусіль МЗС Румунії  Петре Гуран

Чернівці відвідав Держсекретар для румунів звідусіль МЗС Румунії Петре Гуран

14.06.2016, 17:05

Сьогодні, 14 червня, голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян взяв участь у протокольній зустрічі з державним секретарем для румунів звідусіль Міністерства закордонних справ Румунії паном Петре Гураном та Генеральним консулом Румунії в Чернівцях пані Елеонорою Молдован.

Так, за словами пана Петре Гурана, Буковина – це своєрідна модель гармонійного співіснування представників різних етносів та релігійних конфесій, що дуже добре вписується у загальноєвропейську політику захисту прав національних спільнот. «Наше спільне історичне надбання є гарною запорукою спільного європейського майбутнього», – відзначив пан державний секретар для румунів звідусіль.

У свою чергу Іван Мунтян подякував пану державному секретарю для румунів звідусіль за підтримку євроінтеграційного курсу України та висловив сподівання на те, що подальше транскордонне та міжрегіональне співробітництво між Чернівецькою областю та Румунією сприятиме подальшій адаптації європейських цінностей та стандартів у всіх сферах суспільного життя.

Насамкінець обговорено хід реформування системи закладів освіти в краї. Наголошено на необхідності створення оптимальних умов для повноцінного охоплення буковинських школярів якісною середньою освітою, в тому числі шляхом формування потужної матеріально-технічної бази освітніх закладів.

1