Чернівці відбалювали

Чернівці відбалювали

25.02.2012, 19:55

У Чернівцях після трирічної перерви знову відбувся традиційний Мінуципальний благодійний бал. Організаторами та натхненниками цього доброчинного заходу стала Чернівецька міська рада спільно з Чернівецьким міським благодійним фондом «Милосердя». Бізнесова та політична еліта міста зібралася у п’ятницю ввечері в ресторані «Україна», щоб зібрати кошти на допомогу важкохворим дітям.

Усе дійство проходило в кращих традиціях проведення таких балів, відомих Чернівцям ще з австрійських часів. Пошана організаторів балу до благодійників виявлялася вже з перших їхніх кроків червоною доріжкою: імена кожної нової пари урочисто оголошували ведучі свята, а зустрічав гостей келихами шампанського особисто секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин з дружиною Тетяною. Серед доброчинців був, зокрема, і  виконуючий обов’язки голови Чернівецької обласної ради Валерій Маніліч, Завітали на свято також заступники Чернівецького міського голови, начальники управлінь та департаментів Чернівецької міської ради, голови районних у місті рад, керівники найбільших підприємств міста та області, бізнесмени. Кожен з 230 гостей балу, незалежно від статусу, мусив придбати за 600 гривень вхідний білет, тож ще до початку благодійного аукціону самим своїм рішенням відвідати дійство вже допоміг зібрати кошти на допомогу важкохворим діткам.

На цьому наголосив, відкриваючи свято, і секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин, який звернувся до гостей зі словами: «Ваша участь на сьогоднішньому святі є виявом спільного творіння сучасних традицій рідного міста. Головна ідея заходу – благодійництво на користь хворих, обділених долею дітей. Соціальні служби міста склали список малюків, які потребують термінової матеріальної допомоги на своє лікування. Саме їм передадуть усі виручені від балу кошти. Всього на нашому аукціоні ми розіграємо 12 лотів, за кожним з яких стоїть одна дитина, і саме їй спрямують кошти, зібрані на балу та аукціоні» .

 Після привітальних слів  від організаторів та офіційних осіб, під звуки «Віденського вальсу» Йогана Штрауса  у виконанні  малого академічного симфонічного  оркестру обласної філармонії під керівництвом головного диригента Заслуженого діяча мистецтв України Йосипа Созанського, бал розпочав Віталій Михайлішин  з дружиною. Вони танцювали разом з вихованцями студії бального танцю під керівництвом Віктора Ковальського та Володимира Хомицького.

– Хотілося, щоби цей бал не виглядав як звичайний бенкет у ресторані, – зауважила сценарист і постановник дійства Галина Крупа. – Ми прагнули, щоби прозвучала класична музика, класичний спів, щоб люди відчули, що наше місто справді європейське і особисто долучилися до цих високих традицій.

В залі й справді панувала атмосфера взаємоповаги та прагнення допомогти дітям. Кульмінацією свята став благодійний аукціон, організований Чернівецький міським благодійним фондом «Милосердя». Серед лотів були картини, вишиті рушники, національний костюм, декоративні вази, футбольний м’яч з автографами усіх гравців футбольної команди «Буковина» та інші цікаві речі. Кожен з 12 представлених лотів знайшов свого власника. Найдорожче, за 80 тисяч гривень, вдалося реалізувати  старовинний вишитий жіночий національний костюм із особистої колекції Заслуженої артистки України Марічки Лобурак. Секретар міської ради Віталій Михайлішин також взяв участь в аукціоні. Він придбав картину – пейзаж, на якому зображена старовинна чернівецька вуличка Гете. Загальна ж сума виручених на аукціоні коштів склала 188 тис. 500 гривень.

 Втім, із закінченням торгів добрі справи благодійників не завершилися. В залі стояла скринька для збору коштів на допомогу іншим хворим дітям, які хоча й не мали «своїх» лотів у благодійному аукціоні, але також потребують негайної допомоги. Протягом усього свята гості цілком анонімно могли зробити свої посильні внески на їхню користь. Після завершення дійства з’ясувалося, що таких охочих теж виявилося чимало. Загальна сума коштів, що потрапили до скриньки, склала 11 тисяч 590 гривень.

Велике задоволення всім учасникам балу додали музичні привітання від малого академічного симфонічного  оркестру обласної філармонії під керівництвом головного диригента Заслуженого діяча мистецтв України Йосипа Созанського, артистки Чернівецької обласної філармонії Олени Урсуляк, вокального ансамблю «Менестрель» філософсько-теологічного факультету Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича під керівництвом Ігоря Луціна та Заслужених артистів України дуету «Скриня» Марічки та Володимира Лобурак. Надихали гостей балу на активність вихованці відомого хореографа Володимира Хоміцького.

Не відмовляли собі у задоволенні повальсувати і самі гості. Інші приємно спілкувалися у вишуканому товаристві, пригощаючись біля накритого організаторами фуршетного столу. Крім того, всі бажаючі могли сфотографуватися на пам’ять про участь у світській події біля банера з логотипом балу та отримати фото у подарунок. Словом, всі учасники відродженого цього року Муніципального благодійного балу залишилися задоволеними - як гарно проведеним вечором, так і тим, що організатори свята дали їм змогу в такий приємний спосіб долучитися до доброї справи.

А самі організатори балу, Чернівецька міська рада та міський благодійний фонд «Милосердя», висловлюють щиру вдячність усім гостям свята і сподіваються, що відроджені традиції доброчинності в Чернівцях житимуть і розвиватимуться надалі, - повідомляє прес-центр міської ради.