У Чернівцях сьогодні перебуває нардеп Семен Семенченко (оновлено о 21.05)

У Чернівцях сьогодні перебуває нардеп Семен Семенченко (оновлено о 21.05)

26.03.2015, 19:43

Чернівці відвідав народний депутат України Семен Семенченко

З 9:00-10:00 відбувався прийом громадян з різних питань за адресою: м. Чернівці, вул. Руська 10.

 10:00-11:00 - участь в роботі сесії Чернівецької міської ради.
 
До Чернівецької міської ради завітав Народний депутат України, представник партії «Самопоміч» Семен Семенченко.
 
Він виступив на початку  засідання, висловив подяку волонтерам та тим, хто став на захист держави.

Під час виступу перед представниками чернівецької міськради комбат добровольчого батальйону "Донбас" сказав, що депутатам Верховної Ради варто брати приклад з депутатів міськради, які дисципліновані.

Попри запитання присутніх до нардепа, лунали навіть зауваження, а саме від Олени Калмикової, яка розкритикувала Семенченка за російську мову. Проте, комбат відповів, що народився у Севастополі і проживав там до 25 років, а відтак жив у Донецьку.

«Мої діти говорять українською краще, ніж я. Я вдячний за критику і старатимусь знаходити більше часу для освіти. Я прошу вибачення за те, що не встиг зробити цього за 100 днів», - зауважив нардеп. Про це повідомляє сайт chv.tv.

Також Семен Семенченко прокоментував перспективу введення воєнного стану.

- Армія вимагає воєнного стану, я також емоційно схиляюся до нього, проте необхідно враховувати усі сторони, - каже Семенченко. - Ця ситуація складніша, ніж може здаватися.  У разі запровадження воєнного стану влада перейде до тих, кого необхідно звільнити, це стосується військової влади. Це люди, яким не можна довіряти. Тому ми паралельно розробляємо концепцію яким чином мобілізувати промисловість і зробити там, щоб у нас була війна, а не АТО. Про це повідомляє сайт promin.cv.ua.

11:20-12:20 - прес-конференція ("Інтерсіті", м. Чернівці, вул. Шевченка, 28).
 
 
 
Семенченко у Чернівцях: «Головне досягнення «Самопомочі» - за перших 100 днів роботи у Верховній раді «не скурвились»
 
Семенченко зазначив, що поки що фракція «Самопомочі» у парламенті працює нижче своїх можливостей та відповів на численні запитання представників місцевих мас-медіа. 



 
Україна здатна перемогти у війні на Сході України, якщо керівництво держави продовжуватиме зміцнювати обороноздатність нашої армії та використовувати період перемир’я для зміцнення військ. Проте вести справжню операцію по знищенню сил ворога українській армії заважають два угрупування, які нині воюють між собою - патріоти та сили, які готові йти на поступки Росії. 

Про це в інтерв’ю molbuk.ua заявив народний депутат, командир батальйону "Донбас" Семен СЕМЕНЧЕНКО, який у четвер перебуває у Чернівцях.

Він заявив, що українська влада робить все можливе для згортання добровольчих батальйонів.

"На жаль, нині триває процес згортання добровольчих рухів. Я вважаю, що державі у багатьох випадках добровольці не є вигідними. Існують різні фобії по відношенню до добровольців на тему військових переворотів. Але я хочу підкреслити - я за будь-які перевороти, які проводитимуться демократичними способами. Тобто - перемоги на виборах. Ніхто "розкачувати" човен не збирається, оскільки серед добровольців дуже багато людей з освітою, людей відповідальних. І в цей момент вони всі відповідально ставляться до своєї країни", - сказав С. Семенченко.

Також він зазначив, що повномасштабний наступ Росії на територію України можливий, однак, лише теоретично.

"Але це може проводитись тільки в умовах, коли ми не будемо використовувати час перемир’я для підсилення обороноздатності наших військ, і у випадку, якщо політичними спробами Росія переможе, допомагаючи"Опозиційному блоку", нарощуючи "п’яту колону", ведучи інформаційну війну - тоді це можливо. Але якщо ми зможемо створити реальну систему територіальної оборони, коли окрім армії будуть існувати резервні армії по кожному регіону, то, гадаю, такий наступ буде неможливим для Росії. Буде ще багато жертв, але повномасштабної війни не буде", - додав комбат.

Детальніше - читайте в інтерв’ю Семена Семенченка газеті "Молодий буковинець" за 27 березня.
 
Заплановані також зустріч з громадськими активістами та студентами. 
 
Семен Семенченко провів ряд зустрічей у Чернівцях, і особливу увагу приділив спілкуванню з пацієнтами військового госпіталю, які потрапили туди після участі у бойових діях на Сході України. Матеріл з сайту chv.tv
 
Детальніше у сюжеті...
 
 
Матеріл з сайту chv.tv
 
Командир батальйону "Донбас" у Чернівцях оцінив роботу нової влади і розповів, на чиїй совісті тисячі смертей

 

Лише 40% жителів Донбасу виїжджали коли-небудь за межі своїх регіонів. Про Київ, Західну Україну чи Європу чули тільки по телебаченні. Тому обдурити їх нескладно. Тим паче, коли російська пропаганда надзвичайно потужна, а української - нема взагалі, каже Семенченко. Людський ресурс армій, так званих, ЛНР та ДНР поступово вичерпується, тому, аби залучити нових бійців, їх ватажки готові на все.

- Перший раз призов. Якщо ти не приходиш за повісткою, тебе в штрафбат у Донецьк. Там людину серйозно ламають. Якщо не приходиш 2-й раз, тебе розстрілюють, - заявив Семен Семенченко, Народний депутат України.

Деморалізувати навіть тих, хто вірив, що Україна зміниться, допомагають зрадники. Їх вистачає і серед військового командування, і серед чиновників. Людям, розуміє Семенченко, потрібні правда і справедливість, а це конкретні позитивні зміни та покарання винних. Адже на кону - життя.

- Ці покращення могли б бути більшими, якби була політична воля. І відбулись більш кардинальні зміни, більш серйозна зміна керівного складу, а не просто волонтерський десант, - підкреслив С. Семенченко.

Не всім при владі вигідні добровольчі батальйони, стверджує Семенченко. Бійцям, що за власною волею пішли воювати, довіряють люди. А їх вчинки, каже, доводять, що виконувати накази генералів-зрадників вони не будуть. Запевняє, останнім часом армія вже краще забезпечена, але неідеально. Наприклад, великі партії засобів зв'язку часто отримують військові, що не в АТО, а деякі БТРи ламаються, навіть не доїхавши у зону бойових дій. Нардеп передбачає, що ватажки самопроголошених ЛНР і ДНР планують згодом потрапити і в Парламент, і в місцеві ради. Боїться, щоб не було, як за часів президентства Ющенка, коли "помаранчеві" поступались позиціями "регіоналам".

- Тому ми хочемо зараз все-таки об'єднати наші зусилля навколо головнокомандувача, але постійно дискутуємо з ним на тему, що все-таки не лише мирний шлях у нас існує. Бо жодна країна не перемагала у війні мирним шляхом. Це неможливо. Це позиція слабкого, - вважає нардеп.

За десятибальною шкалою оцінює дії влади на трійку. Розуміє, що ця оцінка частково і його. Та, каже, є у Парламенті значна частина тих, хто бореться проти неякісних законопроектів. Адже допустити те, що було в країні ще півтора року тому, не можна.

- Те, що було при Януковичі, - це не держава, це квазідержава. Тобто держава не для громадян, а для обслуговування кількох сімей олігархів і великої кількості чиновників, - сказав Семен Семенченко.

Розуміє, не патріотичні казки, а реальні зміни потрібні українцям тепер. Повідомляє ТВА

Фото: http://promin.cv.ua
1


КОМЕНТАРІ (1)

Гнати цю скотину з Буковинської землі!!!

avatar

БУКОВИНЦІ

26 березня 2015 23:51