Чернівці розгойдують як політично, так і актами вандалізму - Каспрук

Чернівці розгойдують як політично, так і актами вандалізму - Каспрук

24.01.2017, 11:18

На брифінгу міського голови Олексій Каспрук на начальник Управління патрульної поліції Чернівців Олег Йосипів пояснили, чому останнім часом невідомі описують стіни триколорами та написами "Русь великая""Смерть жидам" на синагозі та свастикою на стінах партії "Соціалісти".

-Факт, що подібні явища відбуваються систематично, дає підстави вважати, що в місті намагаються розгойдати ситуацію. При чому в усіх сферах життя - як у політиці, так і актами вандалізму. Меморіальна дошка з іменами людей, які долучилися до споруди на єврейському цвинтарі, пережила дві світові війни, фашистів та радянську владу. Проте була знищена у наш час. Не зважаючи навіть на встановлені системи відеоспостереження. Це дає підстави припускати, що подібне чинять не прості хулігани напідпитку, а професійні люди. Наприклад, для того, щоби представляти нас у не найкращому світлі, - заявив міський голова Олексій КАСПРУК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернівецька міська рада не виконує свої законні повноваження, - мер Каспрук

У свою чергу головний патрульний полісмен міста попросив громадян повідомляти поліцію про такі факти, якщо вони стали свідками подібних вчинків.

-Поліції замало, щоби закріпити за кожним громадянином бодай одного полісмена. Тож, закликаю усіх жителів і гостей міста – якщо ви стали свідком подібного, телефонуйте на 102. Ми оперативно реагуємо і перші прибуваємо на всі виклики. Головне - не будьте байдужими, - заявив Олег ЙОСИПІВ.

Джерело: molbuk.ua

1