Чернівці - один із небагатьох обласних центрів, які залишилися і без секретаря, і без нового складу виконавчого комітету, - мер

Чернівці - один із небагатьох обласних центрів, які залишилися і без секретаря, і без нового складу виконавчого комітету, - мер

08.02.2016, 19:45

Міський голова Олексій Каспрук на щотижневому брифінгу поділився думками про сесію міської ради, яка тривала півтора місяця.

- Нарешті закінчилася друга сесія Чернівецької міськради, яка тривала дуже довго – з 17 грудня. Сім пленарних засідань. Ми її закінчили не дуже продуктивно. Один із небагатьох обласних центрів, які залишилися і без секретаря, і без нового складу виконавчого комітету. Безперечно, це не може позитивно позначитися на діяльності виконавчих органів влади, тому що керівники, члени виконавчого комітету знаходяться у підвішеному стані. Незрозуміло – проголосують- не проголосують, будуть завтра працювати – не будуть. Але місто працює, життєдіяльність міста забезпечена. На сесії було прийнято регламент Чернівецької міськради, яза яким ми будемо жити невідомо скільки років. За одними джерелами, мова йде про два роки і перевибори, за іншими джерелами – закон говорить про п’ять років. Але регламент врахував положення законів України, статуту громади, були включені зауваження громадськості, він більш прозорий, чіткий, процедурні питання вивчені. Єдине питання, які там залишилися у депутатів і до яких ми в тому чи іншому вигляді повернемося, це питання щодо механізму застосування вето. Був запропонований механізм, скопійований з Верховної Ради, але без грунтовної підготовки. Я просив депутатів, щоби його не включали до нинішнього регламенту. До регламенту ми можемо повернутися в будь-який момент через внесення відповідних змін. Чому – бо механізм введення вето в нашій ситуації – це дуже важливо для збереження балансу владних повноважень, у прийнятті рішень між депутатським корпусом і міським головою. 

Джерело: molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

Перевибори без права повторної участі діючих депутатів. Нажаль, це суперечить діючому законодавству. Значить потрібні просто перевибори. З нинішнім депутатським складом жлдного питання громади вирішити не можливо.

avatar

влад

08 лютого 2016 18:34