Чернівці на День міста - великий агітаційний майданчик для єдиного кандидата від Партії регіонів (оновлено)

Чернівці на День міста - великий агітаційний майданчик для єдиного кандидата від Партії регіонів (оновлено)

07.10.2012, 00:29

На головних площах Чернівців встановлено спеціальні сцени для виступу запрошених у Чернівці артистів. Усі вони прикрашені зображенням кандидата у депутати Віталія Михайлішина. На деяких сценах встановлено спеціальні екрани, на яких крутях рекламні ролики цього кандидата у депутати від Партії регіонів. У різних місця міста також встановлено агітаційні намети кандидата, з яких агітатори роздають перехожим матеріали про з його зображенням та символікою кандидата: календарі, значки, прапорці тощо. А ще з Віталієм Михайлішиним могли сфотографуватися всі охочі. Причому одночасно і в різних частинах міста. На площах встановили муляж кандидата у депутати на повний зріст. Деякі чернівецькі дівчата, як засвідчує коресподент BukNEWS, фотографувалися з муляжем в обнімку.

Ввечері під час концерту на сцені з'явився винуватець торжества особисто Віталій Михайлішин. Він недвозначно дав зрозуміти, що це він дарує місту виступ цих виконаців. Розставлені у натовпі агітатори спробували розкачати його на вдячні вигуки, щось на кшталт: "Чернівці! Чернівці! Михайлішин! Михайлішин!".  Проте самі вигукували це так мляво, що завести натовп їм не вдалося.

Згідно з інформацією BukNEWS, 4 жовтня голова передвиборчого штабу об'єднаної опозиції у Чернівцях Максим Бурбак подав заяву до Чернівецького окружного адміністративного суду з вимогою визнати протиправними дії Віталія Михайлішина щодо проведення 2 та 3 жовтня у Чернівцях концертів Олександра Буйнова, присвячених Дню вчителя та Дню міста. До суду також надійшов позов про заборону проведення 6-7 жовтня концертів, присвячених Дню міста. Позов схожого змісту надійшов також від кандидата у депутати від партії УДАР Віталія Кличка Г.Марараш. Проте, як стало відомо BukNEWS, позов Максима Бурбака суд не задовольнив.

Водночас Ростислав Білик, довірена особа Віталія Михайлішина, стверджує, що представники команди Миколи Федорука розповсюджують неправдиві чутки, заважають зустрічам Михайлішина з виборцями, намагаються скасувати концерти, присвячені Дню міста тощо. Про це повідомив портал СІТІ. Словом, виборчий штаб кандидата в народні депутати Миколи Федорука нібито прагне завадити виборчій кампанії Віталія Михайлішина. Ростислав Білик переконаний, що команда Федорука готується до зриву виборів та визнання їх недійсними:

- Передвиборчий штаб Миколи Федорука, бачачи перевагу пана Михайлішина, діє у двох площинах. Перша площина - це юридична і друга площина - провокації, наклепи і зриви зустрічей Віталія Михайлішина з мешканцями міста Чернівці. Зараз відбувається святкування Дня міста. Ми уже маємо інформацію, що опоненти вже планують зрив і концертів, і заходів, присвячених Дню міста, тобто почалася нечесна, неякісна, недобросовісна гра на останньому етапі виборчої кампанії.

На площі Турецької криниці, на кожному наметі майстра встановлено по два плакати із зображенням секретаря міськради Віталія Михайлішина - кандадата у народні депутати по округу №201 від Партії регіонів. Про це повідомляє власкор molbuk.ua Також на кожному наметі поряд з плакатами розміщено по два значки із зображенням Михайлішина і надписом "Я чернівчанин" та "За!". Загалом на площі є понад дві сотні наметів із виробами народних майстрів - вишиванками, керамікою, картинами, біжутерією, сирними кониками тощо. На запитання, навіщо встановили на наметах плакати Михайлішина, майстри або відмовчуються, або кажуть, що їх попросили. Чимало майстрів - іногородні, тому на запитання, хто то такий висить, відповідають: "Якийсь кандидат".

1