Чернівці готуються до найвизначнішої української спортивної події 2013 року

Чернівці готуються до найвизначнішої української спортивної події 2013 року

16.07.2013, 03:21

Чернівці, як столиця українського мотокросу, і всі краяни вже давно звикли до різноманітних змагань найвищого гатунку на чернівецькій трасі Міжнародного спортивного центру «Суперкрос», найкращій спеціалізованій українській трасі для проведення змагань з технічних видів спорту, яка єдиною на Україні має відповідні ліцензії міжнародних федерацій авто та мотоспорту. Тут багато разів гостювали кращі гонщики Європи та світу на етапах континентальних та світових чемпіонатів, і щоразу високий рівень організації змагань у Чернівцях і стан траси викликали у гостей Буковини найкращі відгуки.

Але цього року все інакше! Україна та Чернівці отримали велику, цікаву, насичену подію, таку, яку ще не мали за всю історію вітчизняного мотокросу! Навіть не подію, а «три події в одній», і все це можна, без перебільшення, назвати справжнім фестивалем мотокросу найвищого рівня на Україні!

До основної події, тобто до шостого етапу Чемпіонату світу з мотокросу в класі МХ3, найпотужнішому класі світового мотокросу серед мотоциклів об’ємом двигуна до 650 куб. см., приєдналися відразу ДВА (!!!) Чемпіонати Європи серед юнаків у класах ЕМХ-65 та ЕМХ-85 (мотоцикли з об’ємом двигуна 65 та 85 куб. см. відповідно)! Відбуватимуться змагання 20-21 липня в Чернівцях, на трасі «Суперкрос» (вул. Руська, 226-Д).

Тому вперше глядачі, які завітають на ці змагання, матимуть надзвичайно насичену та цікаву програму, оскільки заїздів протягом двох змагальних днів буде багато і часу між ними для нудьгування або чогось іншого просто не знайдеться!

Попередньо заявки на участь у чернівецькому етапі подали близько 60-ти гонщиків у класі МХ3 і по 40 юнаків у кожному класі на Чемпіонат Європи,  в тому числі й потужній «десант» українських спортсменів.

Генеральний директор Міжнародного спортивного центру «Суперкрос» Михайло Ротар зазначив, що під час змагань у Чернівцях працюватимуть відразу дві міжнародних дирекції: одна - від світової федерації (FIM) та європейської (UEM), які контролюватимуть процес змагань.

Наразі відбувається визначення та обрання Почесного оргкомітету змагань для участі в офіційній церемонії відкриття та церемонії нагородження переможців. Очікується, що до Чернівців завітають представники Міністерства спорту та Кабінету міністрів, адже в багатьох країнах під час етапів чемпіонатів світу та Європи з мотокросу можна побачити серед присутніх на лавах почесних комітетів премьєр-міністрів чи навіть президентів.

Безпекою глядачів та спортсменів опікуватимуться спеціальні служби охорони траси та міліція.

Тож чекаємо всіх 20-21 липня на трасі «Суперкрос» у місті Чернівці, на найвизначнішій спортивно-масовій події 2013 року в Україні! Ми гарантуємо вам супер-видовище, організацію високого класу та незабутні враження!

 Прес-офіс змагань

Альберт КОМАРІ     +38 (050) 8164054

1