Чернівці другі після Києва заборонили публічне використання російськомовного культурного продукту

Чернівці другі після Києва заборонили публічне використання російськомовного культурного продукту

27.07.2023, 18:47

Депутати ЧМР ухвалили рішення про заборону публічного використання на території Чернівецької громади будь-якого культурного продукту російського, білоруського, іранського походження та інших країн, які є союзниками РФ та підтримують її агресію проти України.

Чернівці стали другим містом після Києва де прийняли таке рішення.

Так, сьогодні, 27 липня, на черговій сесії Чернівецької міськради, за дане рішення проголосував 31 депутат, пише Медіа агентство АСС.

До проєкту «Про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Чернівецької міської територіальної громади» комісія внесла правки - про заборону на території Чернівецької громади також публічного використання будь-якого продукту російського, білоруського, іранського походження та інших країн, які є союзниками російської федерації та підтримують її агресію проти України. 

«Даний проєкт рішення має стати поштовхом для інших міст, а також, хочу, аби таке рішення лягло в основу інших законодавчих ініціатив, які закріпляться на державному рівні. Але звичайно, це той крок, який вже прийматиметься після завершення війни», - зазначив автор проєкту Тарас Прокоп, депутат міськради від фракції Єдина Альтернатива.

Джерело:   https://acc.cv.ua/

1