Вже цього тижня, 19-20 жовтня, довгоочікувана ПРЕМ'ЄРА вистави 'ЗЕМЛЯ' у Чернівцях

Вже цього тижня, 19-20 жовтня, довгоочікувана ПРЕМ'ЄРА вистави "ЗЕМЛЯ" у Чернівцях

14.10.2013, 20:14

"У світі є одна країна, де земля перемогла людину. Це - Україна".

 Чернівці, 19-20 жовтня, довгоочікувана ПРЕМ'ЄРА вистави "ЗЕМЛЯ". 

 

Квитки онлайн

Талановитий театральний режисер і продюсер Мирослав Гринишин переконаний, що «Земля» Кобилянської не тільки про землю

-          Це історія Сави, - лаконічно і не роздумуючи відповів Мирослав Гринишин на уточнююче запитання Світлани Ісаченко, так про що ж його «Земля».

 Відомий постановник у доробку якого такого відомі режисерські роботи, як «У.Б.Н», «Останній Дон Кіхот», «Швейк» працює зараз над постановкою «Землі» Ольги Кобилянської. Текст – на основі інсценізації Василя Василька (1946 р.) за повістю Ольги Кобилянської, спеціально адаптований Мирославом Гринишиним із залученням другої частини повісті. Режисер переконаний, що такий підхід дозволить глибше проникнути у психологію героїв класичного твору. Настільки, що вони стануть близькими і зрозумілими сучасниками. Художник-постановник вистави – Андрій Романченко. Для вистави створив унікальні декорації, які вражають навіть досвідчених майстрів сцени. У виставі задіяний увесь творчий склад театру – майже сорок осіб. У ролі Івоніки Федорчука – заслужений працівник культури України, директор театру імені Ольги Кобилянської Юрій Марчак. Прем’єру драми на дві дії «Земля», присвяченої 150-річчю від дня народження Ольги Кобилянської призначено на 19-20 жовтня.

 Про особливості трактування класичного сюжету, творчі стосунки з чернівецькими акторами, труднощі у роботі над виставою і особливості режисерського трактування цього твору - на відео:

Директор театру Юрій Марчак зіграє Івоніку Федорчука в постановці драми «Земля». Прем’єру вистави призначено на 19 та 20 жовтня цього року. Над постановкою наразі працюють режисер Мирослав Гринишин та художник-постановник Андрій Романченко.

- Мені цікава роботи тим, що ти займаєшся тією робою, яку любив, любиш і будеш любити, - розповів про свої враження від участі у репетиційному процесі пан Марчак. - Це по-перше. А по-друге, гарно працювати з людиною, яку ти розумієш… Мені подобається робота з режисером, мені подобається робота з партнерами по сцені. Ну, що вам казати: там добре…»

1