Чернівецькі підприємці засумнівалися, що у деяких депутатів міськради є совість

Чернівецькі підприємці засумнівалися, що у деяких депутатів міськради є совість

12.06.2015, 21:12

Заява підприємців стосовно створення Фонду на виконання депутатських повноважень

Вважаємо створення депутатського фонду розміром 9 млн. грн.,за яке проголосував на минулій сесії міськради 31 депутат і дію якого зупинив мер, скориставшись правом вето, наразі недоцільним із декількох причин:

  • Фонд створюється напередодні місцевих виборів і деякі депутати міськради  скористаються коштами фонду для демонстрації своєї активної діяльності перед виборцями.

  • Якщо і створювати подібний фонд, то під час ухвалення бюджету міста, а не напередодні виборів і зі значно меншою сумою (9 млн. грн. у місті є де витратити).

  • Створюється зайва ланка у розподілі міського бюджету, тобто кошти бюджету використовуватимуться не за прямим призначенням, а через депутатський фонд, що створюватиме можливості для зловживань окремими депутатами. Тому вважаємо за доцільне просто виконувати міський бюджет, а не вносити до нього сумнівні зміни напередодні виборів.

  • Наразі не існує ефективного механізму контролю за використанням коштів фонду, тобто не зрозуміло хто і яким чином розподілятиме кошти.

  • Якщо депутати на свій розсуд розподілятимуть кошти фонду, це призведе до використання коштів не на реальні потреби територіальної громади, а на прихований підкуп виборців.

  • Ці кошти міська рада могла би витратити за прямим призначенням більш ефективно, зокрема на придбання обладнання для поліклінік, облаштування міжбудинкових проїздів, ремонт доріг тощо.

Перед місцевими виборами наявність цього фонду ставить у нерівні умови чинних депутатів і осіб, які мають намір балотуватися до міськради на місцевих виборах. Адже чинні депутати можуть декларувати діяльність за рахунок коштів міського бюджету, як власну турботу про виборців.

Сподіваємося, що на позачерговій сесії міськради 15 червня у депутатів міськради вистачить політичної мудрості та совісті, не розтринькувати на власні політичні цілі кошти міського бюджету і відмовитися від створення цього фонду.

Андрій Ілін, підприємець, голова Наглядової ради МТК «Калинівський ринок»

Олексій Попович, підприємець, комерційний директор ТОВ «Автоплаза»

Сергій Бурма, адвокат

Василь Шкробанець, підприємець, голова ГО «Координаційний штаб «Буковина українському війську».

1