Чернівецькі комуністи образились, що депутати заборонили тільки їхню прокремлівську партію, а решту - не спромоглися

Чернівецькі комуністи образились, що депутати заборонили тільки їхню прокремлівську партію, а решту - не спромоглися

11.05.2015, 17:29

Депутати Чернівецької міськради проголосували за заборону прокремлівської партії

Після заборони Верховною Радою комуністичної символіки та пропаганди у Чернівцях пішли далі. Депутати міськради взагалі заборонити діяльність натериторії Чернівців  структурних підрозділів Крмуністичної партії України.  

Щоправда, для багатьох таке рішення депутатів міськради здається принаймні дивним. Виникає запитання, чому не заборонили діяльність усіх прокремлівських партій, які вважаються причетними до кровопролиття на Майдані, анексії Криму та війни на Донбасі.

Перший секретар Чернівецького обкому Компартії України Віталій Мельник прокоментував дане рішення.

- Це антиконституційне, антизаконне рішення, яке не в компетенції міської ради. Ухвалювати таке рішення – це виняткова компетенція суду. Депутати перевищили свої повноваження, їхнє рішення не легітимне. Крім того, депутати, які запропонували на розгляд це питання, не назвали жодного прикладу нашого правопорушення. Будемо звертатися до прокуратури щодо скасування незаконного рішення міськради. Крім того, дивує, чому проголосували тільки за заборону комуністичної партії, а інші не заборонили. Такі рішення, це ніщо інше, як намагання відвернути увагу людей від важливіших питань, які хвилюють українців, - вважає В. Мельник.

Джерело: vidido.ua

Фото: styknews.info

1