Чернівецький учасник штурму палацу афганського президента Аміна розповів подробиці унікальної операції спецслужб

Чернівецький учасник штурму палацу афганського президента Аміна розповів подробиці унікальної операції спецслужб

16.02.2014, 22:30

14-15 лютого ц.р. керівництво, ветерани та співробітники Управління СБУ в Чернівецькій області прийняли участь у офіційних заходах з нагоди вшанування Дня учасників бойових дій на територіях інших держав та 25-ї річниці виведення військ з Афганістану.

У суботу під час пам’ятного мітингу керівники та ветерани Управління спільно з представниками органів влади, місцевого самоврядування, правоохоронних органів, громадських організацій віддали дань шани та поклали квіти до меморіалу загиблим воїнам-афганцям Буковини.

А напередодні, в приміщенні Управління керівництво регіонального органу привітало ветеранів вітчизняної спецслужби, учасників бойових дій в Афганістані та в інших гарячих точках планети. Під час урочистостей начальник Управління полковник Семишкур С.В. подякував ветеранам за їх внесок у справу забезпечення державної безпеки та вручив пам’ятні ювілейні знаки офіцерам у відставці, які за часи служби в різні роки чесно і самовіддано виконували свій службовий і військовий обов’язок на територіях інших країн.

Разом з тим, з метою передачі історичного досвіду та кращих традицій сучасному поколінню, в рамках військово-патріотичного виховання в музеї Управління відбулася зустріч офіцерів-афганців з молодими співробітниками регіонального органу СБУ.

На ній виступили офіцери, які приймали безпосередню участь у кульмінаційних і маловідомих моментах початку афганської кампанії. Зокрема, один із учасників штурму палацу президента Аміна у 1979 році, підполковник у відставці Макаров В.С., розповів про подробиці унікальної операції радянських спецслужб, яка і понині вважається фахівцями розвідки, однією з найбільш вдалих бойових акцій. Про особливості розвідувально-оперативної роботи в умовах бойових дій в Афганістані розповів молодим оперативникам підполковник у відставці  Кадочніков В.І.

Лейтмотивом зустрічі з молодими співробітниками Управління стала теза, що в усі часи, у різних народів міць будь-якої держави гарантувалася спроможністю її збройних сил і служб безпеки захистити національні інтереси країни.

Чверть століття минуло з часу закінчення афганської війни – світ суттєво змінився. Проте завдання захисту інтересів суверенної держави залишається актуальним і в сучасних умовах. Ветерани побажали нинішньому поколінню співробітників органів безпеки України пам’ятати попередників і з честю продовжувати їх кращі традиції, добросовісно виконувати свій службовий обов’язок і завжди бути вірними військовій присязі та своїй країні.

Прес-служба УСБУ в Чернівецькій області

 P.S. 12 лютого ц.р. в Національній академії Служби безпеки України відбулася науково-практична конференція, у ході якої розглянуто проблему участі державних військових формувань у бойових діях на території інших держав.

          Почесні пам’ятні знаки Національної Академії СБУ до 25-ї річниці виводу військ з Афганістану

 Керівництво Управління з ветеранами-учасниками бойових дій, 14.02.2014

1


КОМЕНТАРІ (1)

Sam Zarayskyy i zamovyv proty Kobevka. A Kobevko zamovyv Zasrayskogo

avatar

Dovganych

17 лютого 2014 00:25