Чернівецький священик зустрівся з Папою Римським

Чернівецький священик зустрівся з Папою Римським

13.04.2018, 11:05

Святіший отець Франциск, Папа Римський запросив до Риму з 7 до 11 квітня 2018 року всіх отців Божого Милосердя. Як вже було повідомлено раніше, Вселенський Архієрей безтерміново (до особливих розпоряджень) продовжив свій мандат отцям-місіонерам Божого Милосердя. Папська рада з нової євангелізації приготувала  на ці дні програму молитви та вишколу місіонерів.

Зустріч душпастирів розпочалась в неділю 8 квітня у Ватикані в Соборі святого Петра Божественною Літургією, яку очолив Вселенський Архієрей. Римська Церква другу неділю після Пасхи приурочує Божому Милосердю. Оскільки 8 квітня східні Церкви святкують Воскресіння Христове, то більшість отців місіонерів від УГКЦ залишились святкувати Великдень на своїх парафіях. Проте священича делегація від УГКЦ в кількості п’ятьох місіонерів з благословення та за підтримки своїх єпархіальних єпископів взяли участь у Божественній Літургії, яку очолив Папа. На подорож до Апостольської столиці також отримав благословення від преосвященного єпископа Чернівецького кир Йосафата всечеснійший отець Валерій Сиротюк – адміністратор Катедрального собору Успіння Пресвятої Богородиці, синкел єпархії.

Під час недільної Літургії Папа звернувся до духовенства та мирян східніх Церков: "Складаю якнайщиріші привітання нашим братам і сестрам Східних Церков, які сьогодні святкують празник Пасхи згідно з юліанським календарем. Нехай же воскреслий Господь наповнить їх світлом та миром та втішить спільноти, які живуть в особливо важких обставинах».

Отці місіонарі з України отримали привітання з Великоднем також і від Архиєпископа Ріно Фізікелла, президента Папської ради з нової євангелізації.

В понеділок 9 квітня та в середу 11 квітня священники, які прибули із 78 ми країн світу мали можливість слухати лекції видатних богословів на тему «Сповідь – таїнство милосердя», «Гріх і милосердя в житті душпастиря», «Місіонер милосердя згідно Папи Франциска». 

У вівторок 10 квітня відбулась аудієнція Святішого Отця з душпастирями, котрим Папа надав свій мандат на особливу сповідь та Божественна Літургія в базиліці святого Петра.

Прес-служба єпархії.

1


КОМЕНТАРІ (1)

интересно сколько заплатил этот проходимец чтоб попасть к папе .

avatar

сиротюк

14 квітня 2018 08:17