Чернівецький суд умив руки від справи про реорганізацію книгарень

Чернівецький суд умив руки від справи про реорганізацію книгарень

23.08.2012, 20:30

Чернівецький окружний адміністративний суд закрив провадження у справі чернівецьких книгарень

Коротко нагадаємо: мова йде про прийняття рішення сесією Чернівецької облради щодо реорганізації книгарень комунальної власності.

На думку відповідача у справі - юрвідділу обласної ради, рішення у даній справі повинен приймати не Чернівецький окружний адміністративний суд, а Київський господарський.

Зазначимо, до суду на обласну раду подали дві чернівецькі книгарні "Наука" та "Лучаферул", які вимагають скасувати рішення про реорганізацію обласних книгарень, яке вступило в дію у травні цього року.

Призупинити його виконання або ж відмінити рішення суду за Конституцією, може тільки прокуратура. Сторона позивача рішення адмінсуду оскаржуватиме у Вінницькому апеляційному суді. 

- У даній справі ухвалою суду відмовлено стороні-позивачу у забезпечені позову шляхом забезпечення зупинення дії рішення. І тому ми вважаємо, що діє рішення про реорганізацію комунальних підприємств. Наші комунальні підприємства заявили про те, що даний спір буде і вони мають намір його все-таки розглядати в адміністративному суді. У зв'язку із цим вони сказали, що зобов'язуються ніби подати позов до Вінницького апеляційного адміністративного суду та оскаржити ухвалу Чернівецького окружного адміністративного суду про закриття провадження у справі. У свою чергу, на наш погляд, цю справу слід розглядати саме в господарському судочинстві і саме в Господарському суді міста Києва, тому що це виключно підсудність цього суду, - зазначила Марія Єлєніч, начальник юридичного відділу Чернівецької обласної ради.

Джерело: citi.cv.ua

Чернівецький обласний окружний суд «відфутболив» справу щодо книгарень 

21 серпня в Чернівецькому окружному адміністративному суді відбулось перше і останнє (поки що) слухання справи директорів книгарень "Наука" та "Лучаферул" (третя особа "Букініст") стосовно незаконності прийняття рішення сесією Чернівецької обласної ради щодо реорганізації книгарень, котрі перебувають у комунальній власності.

Як нам повідомила директор книгарні "Букініст" Марина Лібанова, суд вирішив, що ця справа не підсудна адміністративному суду, а має розглядатися в господарському. Бо, переконані в адміністративному суді, справа ця стосується господарських відносин двох суб’єктів.

Однак, незважаючи на те, що директори книгарень оскаржують рішення, прийняте Чернівецькою обласною радою як органом місцевого самоврядування, їхні представники не подаватимуть апеляцію, а готуватимуть позов до господарського суду.

Правда, під питанням наразі перебуває робота тих книгарень, які до 27 серпня, згідно з графіком, мали б завершити процес ліквідації. Адже з 23 липня рішення обласної ради було призупинене. Ті ж книгарні, які не погодились виконувати рішення облради, продовжують працювати у звичному режимі. Як ситуація розвиватиметься надалі, ми невдовзі повідомимо.

Нагадаємо, що голова ОДА Михайло Папієв обіцяв уже восени прозвітувати про успіхи новоствореного об’єднання книгарень «Буковинська книга». Цікаво буде почути, що той скаже…

Надія ВІРНА

Джерело: chas.cv.ua

1


КОМЕНТАРІ (3)

А де "Букініст" подівся?Вона що не позивалася?

Місць назад говорила по тєліку, що є рішення суду про призупинення реорганізації.От вір і після цего обрізаним дітям Сіона - Шапсі Авербуху,Едику Добржанському та (необрізаній) Маринці Лібановій

avatar

ворог

23 серпня 2012 15:49

Та ти не ворог, ти - поц.

avatar

Ворогу

23 серпня 2012 18:42

avatar

Marina Libanova

25 серпня 2012 18:14