Чернівецький парк Шиллера в критичному стані: активістка Яна Білецька запрошує на суботник

Чернівецький парк Шиллера в критичному стані: активістка Яна Білецька запрошує на суботник

01.09.2015, 21:24

Скошена трава, яку забули зібрати, непрохідні засохлі хащі, які навіть забули скосити, розкидані гілки (чи то самі з дерев попадали, чи то їх спилили, і просто залишили) сміття геть по всій території, ба навіть мішки із ним - це парк ім. Шиллера, місце, призначине для використання в естетичних, виховних, наукових, природоохоронних та оздоровчих цілях. Як, і головне хто довів його до такого зубожілого стану - невідомо, та це СОРОМ! 

Колись парк був прекрасним місцем, де можна було відпочити та насолодитись природою і тишою, та зараз від прогулянки ним стає моторошно. Жодного освітлення, повністю відсутні лавочки і сміття, сміття де тільки воно може бути. Єдиними відвідувачами залишились любителі спиртних напоїв, і зрозуміти це не важко, адже пляшки там розкидані майже на кожному кроці. Дехто із тих, хто приходить в парк задля приємного часопроведення - дозволяє собі розпалити вогнище та посмажити шашличок, і доказом цього є сліди від багаття. 

І хоча на табличці при вході в парк вказано, що він відноситься до природно-заповідного фонду України і охороняється законом - поглянувши на те, в що він перетворився, цього сказати не можна. Хіба що сам закон дозволяє доводити до такого стану пам'ятку садово-паркового мистецтва місцевого значення. 

Місцева активістка Яна Білецька вирішила хоч якось допомогти у покращенні благоустрою даної території, тому вирішила влаштувати суботник, на який запрошує всіх бажаючих. Коли відбудеться прибирання парку – активістка повідомить до кінця тижня, та закликає всіх не залишатись байдужими, і з наявністю рукавичок, хорошого настрою та бажання попрацювати на благо рідного міста прийти на суботник.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Яна молодець! Знайшла справжню проблему!Надіюсь Міська організація політичної партії ,,АВТО-МАйДАН"куди вона входить виконає дану обійц'янку про суботник!Сам прийду і допоможу!!!

avatar

Сергій

01 вересня 2015 21:37