Чернівецький онкодиспансер отримає перший транш румунської фіндопомоги на ремонт першого поверху

Чернівецький онкодиспансер отримає перший транш румунської фіндопомоги на ремонт першого поверху

21.12.2018, 18:15

У м. Бухарест (Румунія) відбулося підписання Фінансової угоди між партнерами проекту з метою його практичної реалізації та отримання першого авансового фінансування. Дані фінансові можливості дозволять розпочати ремонт на першому поверсі. Решта коштів - більше 20 млн. грн. у рамках більшого проекту подані заявкою на ДФРР на наступні два роки.

Про це повідомив в.о.голови Чернівецької ОДА Михайло Павлюк. 

ДОВІДКОВО:

Відповідно до домовленостей, досягнутих в рамках спільного візиту Міністра закордонних справ України Павла Клімкіна та Міністра закордонних справ Румунії Теодора-Віорела Мелешкану до Чернівецької області 11 січня 2018 року, започатковано співпрацю між Чернівецькою обласною державною адміністрацією та Державним агентством з питань надання міжнародної допомоги (Румунія).

В рамках співпраці підписано План заходів з підготовки та реалізації пілотного проекту з ремонту відділення радіології Чернівецького обласного онкологічного диспансеру. Зокрема, під час зустрічі з керівництвом Агенції 12 липня 2018 року у м. Чернівці було підписано партнерську Угоду на реалізацію проекту «Реконструкція приміщень (корпуси А, Б) Чернівецького обласного онкологічного диспансеру за адресою: м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 242 в частині ремонту відділення радіології» загальною вартістю 75 тис. євро грантових коштів.

Партнерами в проекті визначено Чернівецьку обласну державну адміністрацію та Державне агентство з питань надання міжнародної допомоги при МЗС Румунії. 

Проект є частиною річного плану міжнародного співробітництва щодо розвитку та гуманітарної допомоги на 2018 рік, що реалізується за підтримки МЗС Румунії.

1