Привітання начальника Чернівецького гарнізону з Днем Збройних Сил України

Привітання начальника Чернівецького гарнізону з Днем Збройних Сил України

06.12.2018, 09:39

Шановні військовослужбовці, ветерани Збройних сил України!

6 грудня - День Збройних Сил України. День Армії, яка відзначає нині своє 27-річчя. Армії, яка п’ятий  рік поспіль, проявляючи неабиякий героїзм та мужність, боронить рубежі рідної землі від ворожих зазіхань. Армії, яка усьому світові довела, що вона є однією з найкращих.

      Висловлюю слова щирої вдячності усім: від солдата до офіцера, працівникам Збройних Сил України та волонтерам, які титанічними зусиллями наближають День нашої Перемоги. 

    Пишаюся тим, що стою з Вами в одному строю та ношу горде звання «Військовослужбовець Збройних Сил України»!  

    У цю святкову мить скорботно схиляю голову перед родинами героїв, що віддали своє життя в ім’я процвітання нашої незалежності, чиї імена навіки залишаться в наших серцях.

Бажаю всім мужності, сил і здоров’я, добра та злагоди у родинах. І, найголовніше, - перемоги, миру та спокою на нашій Українській землі!

Слава Україні, слава її Збройним Силам!

 

З повагою, 

Начальник Чернівецького гарнізону полковник 

В.В ЧУРАЙ

 

ДОВІДКОВО: 

 

Сьогодні, 6 грудня, в Україні відзначають День Збройних сил. Саме в цей день 1991 року був прийнятий Закон "Про Збройні сили України". А День Збройних сил України був установлений постановою Верховної Ради України в 1993 році. 

Кістяк ЗС України складають Сухопутні війська, Повітряні сили та Військово-морські сили. Крім основних родів військ до складу Збройних сил країни належать внутрішні війська, державна прикордонна служба та оперативно-рятувальна служба цивільного захисту, Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

 

Сучасна армія України пройшла тривалий шлях розвитку, що включає етапи оптимізації, скорочення військового складу і розформування. Події 2014 року – анексія Росією Криму - показали гостру необхідність зміцнення обороноздатності нашої країни та проведення реформ, цей рік став переломним в історії української армії. На сьогодні ЗСУ відновили свою боєздатність. Україна відмовилася від позаблокового статусу і оголосила про свої наміри вступити до НАТО.

Зазвичай свято відзначається урочистою церемонією покладання квітів до могили Невідомого солдата, божественною літургією. В армії проходять урочисті збори, церемонії вручення державних нагород та святкові концерти. 

За традицією, щороку президент України вітає всіх службовців української армії, відзначаючи значну роль цих людей у підтримці Україною свого незалежного статусу.

Джерело: УНІАН

1