Чернівецький обласний військовий комісаріат додатково інформує про можливості 6 хвилі мобілізації

Чернівецький обласний військовий комісаріат додатково інформує про можливості 6 хвилі мобілізації

13.07.2015, 18:47

Чернівецький обласний військовий комісаріат додатково інформує про наступне:

1. Під час 6 хвилі мобілізації військові комісаріати області будуть комплектувати військовослужбовцями запасу, включно і жінками, фахівцями-медиками, кухарями  підрозділи 31 Чернівецького прикордонного загону (залишилося 10 вакансій) для проходження служби у місці постійної дислокації загону (Чернівецька область). Відправка в зону АТО тільки на добровільній основі з терміном ротації не більше 1,5 місяця.

2. Демобілізованим 1 і 2 черги учасникам АТО пропонується  проходити службу в якості інструкторів на Рівненському полігоні без відправки в зону АТО.

3. Відкриваються додаткові можливості, для мобілізованих добровільно, проходити службу у військових частинах за власним вибором. Для цього необхідно особисто отримати відношення з військової частини або звернутися в обласний військовий комісаріат за допомогою отримати таке відношення.

4. Для учасників АТО з вищою освітою надається можливість пройти спеціальні курси та отримати первинне офіцерське звання.

5. Для сержантів, котрі мають відповідний рівень вищої освіти та виявили мужність, відвагу і героїзм у ході проведення антитерористичної операції на сході України, без направлення на курси військової підготовки, їм присвоюється первинне військового звання «молодший лейтенант».

6. За мобілізованими зберігаються усі соціальні пільги та заробітна платня за попереднім місцем роботи на весь період служби в Збройних силах України.

7. Нагадуємо, що розмір одноразової грошової виплати особам, котрі призвані по мобілізації та підпишуть контракт для подальшого проходження військової служби складає:

-          сержантам і солдатам - 9744 гривні;

-          прапорщикам  -  10962 гривні;

-          офіцерам – 12180 гривень.

З перелічених питань звертатися у військові комісаріати області за місцем перебування на військовому обліку.

Військовий комісар Чернівецького обласного військового комісаріату, полковник В.В. ЧУРАЙ

1