Чернівецький обласний художній музей долучився до проекту  “Музей відкрито на ремонт 2020”

Чернівецький обласний художній музей долучився до проекту “Музей відкрито на ремонт 2020”

03.07.2020, 14:53

Учасники самоорганізованої ініціативи ДЕ НЕ ДЕ оголосили нових учасників проекту “Музей відкрито на ремонт 2020”. 

До участі у відборі нових музеїв проекту “Музей відкрито на ремонт 2020”, який реалізується за фінансової підтримки Українського культурного фонду, було надіслано 142 заявки з усіх областей України. Після технічного відбору, організатори проекту відібрали 22 музеї до яких зовсім скоро завітають учасники ініціативи ДЕ НЕ ДЕ зі спеціальною освітньою програмою, яка ознайомить музейну спільноту з напрацюваннями в попередні роки в рамках проекту, а також обговорять спільні проекти на майбутнє.

«Особливо приємно для нас, що найближчим часом ми відвідаємо ці музеї. Також ми сподіваємося, що ми зможемо відвідати і ті музеї, які подавали заявки, але не були відібрані для участі в проекті. Рано чи пізно, ми будемо працювати з  усіма заявниками», – розповів Леонід Марущак, керівник проекту «Музей відкрито на ремонт 2020». 

Серед нових учасників проекту 2 сільських, 3 селищних, 16 міських та 1 обласний музей, в тому числі Чернівецький обласний художній музей .

До кінця серпня, команда проекту “Музей відкрито на ремонт 2020” вирушить у три музейні експедиції новими учасниками проекту, за напрямками: “Південь”, “Центр-Північ”, “Захід”. У вересні відбудеться четверта експедиція музеями з числа сталої аудиторії: “Схід”. 

На початку жовтня, для нових та сталих учасників проекту, а також музеїв, які подавали заявки на участь у проекті, буде організовано онлайн воркшоп “Сучасні методи роботи музею”. В рамках воркшопу буде проведено підбиття підсумків реалізованих етапів проекту в 2020 році, та озвучено плани та спільні проекти між музеями на 2021. Після чого почнеться наступний етап проекту із пошуком та залученням фінансування на музейні проекти в рамках “Музей відкрито на ремонт”.

https://uacrisis.org/

1