Чернівецький міський голова Олексій Каспрук на межі проходження до парламенту

Чернівецький міський голова Олексій Каспрук на межі проходження до парламенту

27.10.2014, 13:34

Чернівецький міський голова Олексій Каспрук, який зареєстрований кандидатом в народні депутати в багатомандатному виборчому окрузі від партії Народний фронт http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP407?PT001F01=910&pf7201=8784, може потрапити до парламенту.

18 вересня Центральною виборчою комісією був зареєстрований виборчий список Народного фронту, де 61-им кандидатом в народні депутати є Чернівецький міський голова Олексій Каспрук. Така новина викликала жваву дискусію серед громадськості міста та чималий резонанс в місцевих засобах масової інформації

Згідно з результатами екзит-полів, а також опрацьованими на цей час ЦВК протоколами   з виборчих дільниць Народний фронт може розраховувати орієнтовно на 58-60 місць у складі майбутнього парламенту. 

Мер Чернівців Олексій Каспрук, нагадаємо, 61-й у партійному списку. Просування списку є неминучим, адже значна його частина може зайняти місце в майбутньому уряді. А це відкриває дорогу до мандата народного депутата Чернівецькому міському голові. 

Як повідомив спостерігачу Громадянської мережі ОПОРА Олексій Каспрук перед виборами, незважаючи на результат виборів до Верховної Ради України, він не складатиме повноваження міського голови та залишиться в Чернівцях:

- Це традиція української політики. Балотується не тільки я з міських голів, балотується мер Києва Кличко, балотується Садовий Андрій Іванович. Я балотуюся, включений до списку. Вважаю це знаком, символом підтримки дій прем’єр-міністра і тої команди, яка в непростий сьогоднішній час взяла на себе відповідальність, і в тому числі за якісь серйозні кроки. Тому, власне кажучи, представляю, підтримую цю команду. А що стосується, якщо пройду, повноваження в місті не буду складати. Я ж чернівчанин, і мене чернівчани обрали. Уповноважений. Є багато справ, багато проектів, які тільки починаються і потребують реалізації. Тому я – в Чернівцях. Там (в списку ) дуже багато гідних людей, які зможуть працювати в законодавчій владі.

Відео: http://youtu.be/ykBHAFuZ-fk

Чернівецьке представництво Громадянської мережі ОПОРА відкрило гарячу лінію за номером 099 010 65 51. Важливу інформацію про вибори, порушення під час виборчої кампанії, хід та результати кампанії зі спостереження можна знайти на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА http://oporacv.org та на сторінці в Facebook - https://www.facebook.com/oporaChernivtsi

1