Чернівецький фотограф Тарас Піц здобув призове місце у найбільшому у світі фотоконкурсі

Чернівецький фотограф Тарас Піц здобув призове місце у найбільшому у світі фотоконкурсі

23.12.2019, 13:16

Тарас Піц виявився єдиним чернівчанином серед учасників.

Фотограф вперше взяв участь у міжнародному конкурсі і одразу посів третє призове місце. Про свою перемогу Тарас написав на своїй сторінці у Facebook.

"Вперше цього року взяв участь у українській частині найбільшого у світі міжнародного фотоконкурсу Wiki Loves Monuments («Вікі любить пам’ятки»), і одразу – призове місце у спецномінації! Вважаю це непоганим стартом, та ще й зважаючи на те, що я виявився єдиним чернівчанином серед переможців. Дякую Вікі любить пам'ятки за відзнаку і подарунки! Є стимул у фото справі рухатись далі!"

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У міжнародному фотоконкурсі обрали найкраще фото Чернівецької області

«Вікімедіа Україна» проводить українську частину найбільшого у світі міжнародного фотоконкурсу Wiki Loves Monuments вже восьмий раз. Мета конкурсу — одержати світлини всіх пам’яток культурної спадщини для ілюстрування ними Вікіпедії – вільної енциклопедії, яку щодня переглядають мільйони інтернет-користувачів з усього світу.

Цьогорічний конкурс «Вікі любить пам’ятки» проходив протягом вересня 2019 року.

За цей період учасники завантажили понад 31 тисячу світлин, на яких зображено понад 11 тисяч пам’яток культурної спадщини. У спецномінації «Єврейська спадщина»  взяли участь понад 60 конкурсантів, що завантажили понад 1200 світлин більше ніж 350 об’єктів, у дебютній спецномінації «Млини» 60 учасників подали на конкурс 851 фотографію 184 млинів.

Як йдеться на сайті конкурсу, фоторобота Тараса Піца із зображенням Садгірської синагоги у Чернівцях зроблена у вересні 2019 року. Це — нещодавно відреставрований комплекс споруд у мавританському стилі, резиденція «Чудодійного рабина», завдяки якій чернівчани свого часу назвали Садгору «малим Єврейським Ватиканом»

Загалом протягом 2012—2019 років у рамках конкурсу було завантажено понад 280 тисяч світлин, на яких зображено більш ніж 34 тисячі пам’яток, що розташовані на території України (39 % від загальної кількості українських пам’яток). За цей період у конкурсі взяли участь близько 3500 осіб.

Фотографії за всі роки конкурсу знаходяться у вільному доступі.

Джерело: https://acc.cv.ua/ 

1