Чернівецький чиновник-корупціонер залишається на майновій посаді

Чернівецький чиновник-корупціонер залишається на майновій посаді

30.06.2016, 20:53

Колишній заступник голови Чернівецької обласної ради Валентин Маніліч, якого на початку 2015 року притягнули до відповідальності за корупційне правопорушення (мова йшла про конфлікт інтересів), якого в останній момент призначили начальником майнового управління облради і щодо звільнення якого голосували новообрані депутати, спокійно продовжує працювати на посаді.

Правда, перебуваючи то на лікарняному, то у відпустці, отримуючи всі відповідні виплати, допомоги. Здається, що про нього забули або дійсно не можуть звільнити, або ж його просто не хочуть звільнити, незважаючи на палкі обіцянки нового голови Чернівецької обласної ради Івана Мунтяна.

Ні корупції!” писав про заплутану ситуацію навколо призначення (звільнення) начальником управління з питань забезпечення повноважень щодо управління об’єктами спільної власності виконавчого апарату облради тодішнього заступника голови облради Валентина Маніліча. Його “перевели” на виконавчу майнову посаду з виборної посади заступника голови, де він “засвітився” в корупційному скандалі.

Черговий інформаційний запит був надісланий у червні 2016 року щодо того, яка ж ситуація зі звільненням Валентина Маніліча. У відповіді йдеться, що 23 березня 2016 року Чернівецька обласна рада звернулась до прокуратури Чернівецької області з проханням надати правову оцінку законності призначення тодішнього заступника голови Чернівецької обласної ради Валентина Маніліча на посаду начальника управління з питань забезпечення повноважень щодо управління об’єктами спільної власності виконавчого апарату облради. Прокуратура області в свою чергу відповіла, що тодішній голова Чернівецької облрали Михайло Гайничеру відповідно до законодавства наділений правом приймати та звільняти керівників та працівників структурних підрозділів виконавчого апарату ради.

мунтян_відпов

Таким чином, за словами прокурора і як йдеться у відповіді на запит до Чернівецької обласної ради, питання звільнення Валентина Маніліча з займаної посади може бути вирішене у відповідності до закону про працю.

Розуміємо, ніколи. Адже вже більш як півроку справа не зрушилась з місця.

Як ми вже повідомляли раніше, чиновник після місцевих виборів 2015 року в листопаді зліг на лікарняний, де перебував по квітень 2016 року.

Відповідно до даних щодо зарплати чиновника в березні-травні 2016 року, в березні він отримав 15 919 грн. зарплати (13 546 грн. лікарняні), у квітні — 4 350 грн. і в травні — 10 197 грн. До речі, Валентин Маніліч, не встигши пропрацювати і місяця, пішов у відпустку, а також у травні 2016 року взяв матеріальну допомогу на оздоровлення в розмірі 4 379 грн.

зарплата за бер-черв

Ми також у запиті до Чернівецької обласної ради попросили надати і декларації Валентина Маніліча за 2015 рік. Отож, доходи чиновника склала виключно зарплата у розмірі 160 739 грн. Дружина за рік заробила понад 30 тисяч грн. З нерухомого майна у декларанта на правах власності чи в іншій формі користування земельна ділянка площею 609 кв.м. У дружини — земельні ділянки площею 2635 та 830 кв.м., квартира площею 90 кв.м. та гараж площею 27,2 кв.м. Ніяких автомобілів родина Манілічів не задекларувала, так само й інших витрат, фінзобовязань, окрім як 150 грн., які кожен витратив на добровільне страхування.

Якщо порівняти з декларацією за 2014 рік, то дохід Валентина Маніліча не змінився. Сукупний дохід заступника голови Чернівецької обласної ради Валентина Маніліча за 2014 рік (заробітна плата) склав 168 801 грн.

Історія зі звільненням екс-заступника голови облради-корупціонера нагадує історію зізвільненням головного лікаря пологового будинку в Чернівцях Дмитра Манчуленка, якого частина колективу звинувачувала в корупції. Вже майже два роки Чернівецька міська рада не може звільнити його з посади. В середині червня 2016 року він вкотре поновився.

Надія Вірна, для “Ні корупції!”

http://nikorupciji.org/

1