'Напад на активістів Автомайдану – це цілеспрямована акція на фізичне знищення  Коломійця': чернівецький автомайдан пікетуватиме УДАІ (+сканкопія заяви О.Коломійця+ відео)

"Напад на активістів Автомайдану – це цілеспрямована акція на фізичне знищення Коломійця": чернівецький автомайдан пікетуватиме УДАІ (+сканкопія заяви О.Коломійця+ відео)

18.02.2014, 14:40

У вівторок 18 лютого  2014 року відбулася прес-конференція Олексія Коломійця, координатора Чернівецького Автомайдану, Володимира Гавреша, помічника народного депутата України Романа Ванзуряка, заступника голови Чернівецької обласної організації Політичної партії «УДАР Віталія Кличка» та Майї Попович, помічника народного депутата України стосовно подій ночі 16 лютого.

Активісти чернівецького автомайдану о 14.00 поїдуть до приміщення УДАІ УМВС у Чернівецькій області. За словами активістів, вони вимагатимуть оприлюднення імен тих працівників, які направили їх до пастки із шипів у напрямку Новодністровська.

- Ми поїдемо до УДАІ для того, щоби з'ясувати імена тих працівників, які направили нас у напрямку Новодністровська, - заявив координатор чернівецького автомайдану Олексій Коломієць, - також ми хочемо знати, хто віддав їм такий наказ. Ми хочемо почути імена всіх, хто давав накази й імена тих, хто їх виконував.

Запису з відеореєстратора, де може бути видно номери автомобіля ДАІ, які, нібито, перенаправили автомайданівців на Новодністровськ, поки не надали.

Нагадаємо, активісти чернівецького автомайдану заявили про сплановану провокацію проти них, коли вони їхали на Народне Віче до Києва.

Як повідомив Олексій Коломієць, за активістами Автомайдану велося спостереження, телефони прослуховуються, на момент виїзду до Києва, деякі телефони активістів були заблоковані. Таким чином, перешкоджання спробі дістатися до столиці на зліт автомайданівців, Коломієць розглядає як цілеспрямовану акцію.

«Після нас автомобілів не було, перша машина поїхала близько 20 хвилин після того, яки ми дісталися до шиномонтажу. Їхало по дві-три машини, жодна з них не була пошкоджена. Я спілкувався із чесними правоохоронцями, ми дійшли висновку, що це була цілеспрямована акція на фізичне знищення у тому числі мене, як активного політика», - сказав Коломієць.

Він додав, що на ділянці шляху, де автомайданівці потрапили до пастки, масово були розсипані спецзасоби для зупинки автівок, які використовуються ДАІ. Коли усі автівки з пробитими шинами стояли на дорозі, водії вийшли з машин, повз них проїхали даівці, які ніяк не відреагували на аварійну ситуацію. При цьому, проїжджаючи через місце пастки, даівці свою автівку не пошкодили. За словами активіста, сценарій даної події розроблявся у Києві, бо діяли за подібними схемами як у випадку з Чорновол, Булатовим.

Коломієць також повідомив, що поблизу місця пастки помітили мікроавтобус із молодиками спортивної статури. «Я впізнав одного з цих «тітушок», назву його Леонідович. Знаю всю його біографію з малого. Сподіваюся, що Демидов розбереться в ситуації. Ми зафіксували і цих «тітушок», і номери мікроавтобуса. Можливо це їх стримало від того, аби зробити ту роботу, для якої їх привезли.

Я написав звернення до Демидова, де описав усі факти. Бо тут задіяна міліція, ДАІ, бандити. При чому, правоохоронці прикривають бандитів, а спецзасоби, за допомогою яких нас зупинили, використовує ДАІ. Це все було так тупо, так нахабно», - розповів Олексій Коломієць.

Він додав, що вже звернувся до прокуратури та УМВС із вимогою розібратися в ситуації та покарати винних, тим не менше, активіст вже передбачає, яка відповідь йому надійде: «Скажуть, що ці «тітушки» - збирали гриби чи проліски. А те, що ми пробили скати – це Коломієць бігав і посипав».

Як повідомив Володимир Гавреш, який очолював другу колону чернівецьких автомайданівців, їм вдалося дістатися до столиці. Вочевидь, що ДАІ не сподівалися, що активісти їхатимуть двома колонами. Однак проблеми у тих автомайданівців, які доїхали до Києва, почалися пізніше.

«Близько 24.00 до помешкання моїх батьків приїхали представники ДАІ – Дмитро Поліщук та Олексій Вірста. Вони сказали, що я потрапив у Києві в ДТП о 22.00 і вимагали, аби їм відкрили гараж та показали мою автівку. Наступного дня з ДАІ прийшов лист, у якому повідомлялося, що я вчинив адміністративне правопорушення і повинен 17 лютого з’явитися до відділку в Боярці. Хоча протягом усієї дороги до Києва та назад, мене ні разу не спиняли правоохоронці», - сказав Гавреш.

Крім того, Олексій Коломієць повідомив, що до нього вже звернулися його колеги – голови обласних федерацій силових видів спорту, які готові надати свою допомогу в захисті активістів.

Нагадаємо, що 16 лютого вночі активісти чернівецького Автомайдану, які намагалися дістатися Києва, потрапили у пастку в лісі на дорозі поблизу Новодністровська. Як виявилося, шини автівок були пробиті спецзасобами, які використовуються ДАІ.

Джерело: molbuk.ua та БукІнфо

1