Чернівецький Автомайдан доб’ється покарання для неповнолітнього ґвалтівника

Чернівецький Автомайдан доб’ється покарання для неповнолітнього ґвалтівника

24.12.2014, 14:43

Нещодавно у великій дружній сім’ї на Сторожинеччині трапилося нещастя. Ще зовсім дитя, дівчинка трьох років стала жертвою страшного злочину – зґвалтування, яке вчинив її неповнолітній сусід.  ГО «Автомайдан-Чернівці» не може залишатися осторонь такого кричущого злочину. Ми беремо під контроль розслідування цієї справи і доб’ємося того, щоб ґвалтівник поніс заслужене покарання.

Напередодні Дня Святого Миколая активісти Автомайдану Сергій Качмарський та Анатолій Коломієць навідались до сім’ї, де трапилося нещастя. Автомайданівці закупили для діток солодощів та подарунки, а для маленької принцеси – великого плюшевого ведмедя, який, сподіваємось, розвеселить маля. Окрім маленької донечки батьки виховують ще чотирьох чудових діток. Дружня атмосфера та підтримка один одного, які панують у цій родині, змусили нас ще дужче утвердитись у переконанні, що люди, які здатні скоїти такий нелюдський злочин, не повинні залишатися на волі, щоб не зруйнувати спокій та щастя ще якоїсь сім’ї. 

Активісти Автомайдану також поспілкувалися з начальником Сторожинецького районного відділу УМВС України в Чернівецькій області, підполковником міліції Геннадієм Федорюком та дільничним міліціонером, який безпосередньо провів затримання підозрюваного. Вони розповіли нам страшні подробиці злочину.

Того дня трирічна дівчинка гуляла із своїм семирічним братиком, коли до них підійшов сусідський хлопець і запропонував погратись. Хлопчик, злякавшись, побіг додому і розповів про це батькам. Коли ж батьки знайшли свою донечку, маля було все в крові. Вони одразу викликали правоохоронців, які вже за декілька хвилин були на місці події. Злочинець за цей час встиг заховатися, проте одному з правоохоронців хитрістю вдалось його знайти. При затриманні у юнака знайшли хірургічні ножиці, а на запитання, чому він вчинив злочин, хлопець відповів, що він так грається.

Як виявилось, це вже не перший подібний злочин, який скоює затриманий. Кілька років тому від рук неповнолітнього постраждала ще одна дитина з цієї ж сім’ї, проте через запізніле звернення батьків потерпілого хлопчика до правоохоронців довести провину ґвалтівника не вдалося.

Наразі затриманий знаходиться у Чернівецькому слідчому ізоляторі. Планується проведення психіатричної експертизи. Захист намагається якомога швидше довести справу до суду, адже скоро хлопцеві виповниться 18 років, і тоді його судитимуть як повнолітнього. Окрім того, подейкують, що батько хлопця вже пропонував сім’ї потерпілої гроші за те, щоб батьки забрали з міліції заяву.

ГО «Автомайдан-Чернівці» заявляє, що не допустить підкупу суддів та правоохоронців, та незаконного вирішення цієї справи. Ґвалтівник повинен понести покарання згідно букви закону.

Автомайдан щиро дякує начальнику Сторожинецького районного відділу УМВС України в Чернівецькій області Геннадію Федорюку за співпрацю та допомогу.

1