Чернівецьку область з робочим візитом відвідав  Голова Державної служби України з питань праці Роман Чернега

Чернівецьку область з робочим візитом відвідав Голова Державної служби України з питань праці Роман Чернега

03.06.2016, 13:44

На Буковині  з робочою поїздкою перебував Голова Державної служби України з питань праці Роман Чернега.

Під час свого візиту він зустрівся з виконуючим обов’язки голови Чернівецької обласної державної адміністрації Олегом Стецевичем.

Відбулася також робоча зустріч з керівниками департаментів та управлінь Чернівецької ОДА .

У ході розмови Голова Служби Держпраці  детально окреслив цілі та завдання, які стоять наразі перед відомством.

«Найперше, робота Служби спрямована на зменшення у державі заборгованості із заробітної плати працівникам. Хотів би відзначити, що завдяки чітким діям Держпраці, у минулому, 2015, році працівникам українських підприємств, установ та організацій було виплачено понад 124 мільйони гривень заборгованості по зарплаті. У нинішньому році –  вже понад 130 мільйонів гривень.

Не менш вагоме завдання, яке стоїть перед нами, це - здійснення органами Держпраці державного нагляду (контролю) щодо виявлення неоформлених трудових відносин. А також чітка й послідовна робота щодо зменшення виробничого травматизму на українських підприємствах», - підкреслив під час зустрічі в Чернівецькій ОДА Роман Чернега.

 Згодом Голова Державної служби України з питань праці провів розширену робочу нараду з колективом Управління Держпраці у Чернівецькій області. Він детально проаналізував роботу Управління й виокремив низку пріоритетів, які необхідно зреалізувати спільно у найближчій перспективі.

Серед них – активніше впровадження на місцевих підприємствах, в установах та організаціях превентивних заходів,  також всебічне  формування культури охорони  праці (завдяки реалізації низки просвітницьких проектів). 

У своєму виступі перед колективом Роман Чернега, зокрема, зазначив:

«Наголошую також на недопущенні  негативних  явищ, пов’язаних з корупцією. Ми вже маємо  такі факти  в окремих Управліннях Держслужби й реагуємо на них якнайжорсткіше. Підкреслюю: такі прецеденти  - моя відповідальність, як керівника центрального органу, відповідальність керівників на місці й ділова репутація кожного,хто працює у колективі. Тому я закликаю вас працювати на позитивний імідж  Служби». 

У ході свого перебування на Буковині Голова Державної служби України з питань праці відвідав одне із потужних підприємств легкої промисловості - ТДВ "Трембіта".

Він поспілкувався із керівництвом та колективом підприємства, оглянув робочі цехи, ознайомився з виробничим процесом.

Підприємство - лідер ринку легкої промисловості не лише в Західному регіоні, але й в Україні. 

Сучасне швейне виробництво, на якому виготовляється понад 500 тисяч виробів у рік. 

Продукція підприємства експортується до низки європейських країн, зокрема, Нідерландів, Італії, Румунії, Австрії, Німеччини.

На ТДВ "Трембіта" трудиться понад 700 осіб.

За останні п’ять років на підприємстві не зафіксовано жодного випадку виробничого травматизму.

1