Чернівецьку область з робочим візитом відвідав голова ДАБІ Олексій Кудрявце

Чернівецьку область з робочим візитом відвідав голова ДАБІ Олексій Кудрявце

20.11.2017, 21:41

Участь у робочій зустрічі голови Державної архітектурно-будівельної інспекції України Олексія Кудрявцева з головами районних державних адміністрацій та об’єднаних територіальних громад, керівниками структурних підрозділів Чернівецької обласної державної адміністрації, представниками обласних об’єднань архітекторів, проектантів та будівельних компаній краю, яка відбулася сьогодні, 20 листопада, взяв голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян.

Так, Олексій Кудрявцев представив новопризначеного начальника управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Чернівецькій області Дениса Гаврилюка, поінформував присутніх про законодавчі зміни та нововведення, які регулюють взаємовідносини суб’єктів архітектурно-будівельного процесу, окреслив основні напрями роботи ДАБІ у наступному році, а також відповів на низку запитань учасників наради.

У свою чергу Іван Мунтян побажав Денису Гаврилюку успіхів у роботі та висловив сподівання на плідну співпрацю задля якнайповнішої реалізації законних прав буковинців у будівельній сфері. Про це повідомляє Прес-служба обласної ради.

Система архбудконтролю змінилася і дає поштовх до розвитку будівельної галузі, – Олексій Кудрявцев

Сьогодні в Чернівецькій області для розвитку місцевого підприємництва та залучення іноземних інвестицій державою створено всі умови, зокрема, в сфері містобудівної діяльності. Про це сказав голова Державної архітектурно-будівельної інспекції України Олексій Кудрявцев під час робочої поїздки в Чернівецьку область.

20 листопада разом з Головою Чернівецької ОДА Олександром Фищуком, народним депутатом Максимом Бурбаком керівник ДАБІ зустрівся із забудовниками та представниками будівельного ринку регіону. Головними темами обговорення стали реформи в містобудуванні, що мають стати поштовхом для розвитку будівельної галузі.

Нині в будівельному секторі України проводяться кардинальні реформи, спрямовані на впорядкування процедур, забезпечення їх доступності для громадян та створення належних умов роботи для усіх суб’єктів господарювання.

«Держархбудінспекція у роботі з громадянами та бізнесом керується принципами прозорості, доступності та оперативності. Нові підходи у адмініструванні дозвільних та погоджувальних процедур максимально скоротили строки отримання документів на будівництво, а наша співпраця з учасниками ринку вийшла на інший рівень. На жаль, не всі розуміють, що система архбудконтролю змінилася і стала помічником та консультантом для чесних інвесторів. Щоб донести цю інформацію та виявити питання, що турбують бізнес, я особисто спілкуюся з представниками галузі в різних регіонах», – підкреслив Олексій Кудрявцев та зауважив, що очікує від бізнес-середовища Буковини відкритого діалогу.

На його думку, малий і середній бізнес, який є основною рушійною силою будівельної галузі, відтепер практично немає відмов у будівництві (за останній місяць лише декілька відмов по всій країні). При цьому в рази поменшало незаконне будівництво.

Тож на сьогодні Чернівецька область має всі перспективи важливих сфер економіки, серед них – промисловість, сільське господарство та туризм. За словами Олександра Фищука, місцева влада зацікавлена у розвитку бізнесу, адже він є наповнювачем бюджету.

У свою чергу, бізнес-середовище регіону цікавили питання змін у містобудівному законодавстві та їх практична реалізація на місцях.

На завершення Голова ДАБІ спільно з іншими учасниками оглянув будівництво Чернівецького перинатального центру(вул. Буковинська, 1).

 Прес-служба ДАБІ України

1