Чернівецьку область приєднають до Карпатського регіону?

Чернівецьку область приєднають до Карпатського регіону?

04.05.2015, 14:14

Адміністративна реформа в Україні передбачає повну децентралізацію влади з реорганізацією адміністративних одиниць. Зокрема, як пишеodessa-life.od.ua, планується ліквідувати області, натомість створивши 9 регіонів. Чернівецька область разом з Львівською, Івано-Франківською і Закарпатською утворять Карпатський регіон.

Райони укрупнять, замість нинішніх 468 буде лише 100. Також об’єднаються територіальні громади.

Посилиться роль місцевого самоврядування, а контроль за діяльністю місцевих органів влади здійснюватимуть префекти, яких призначатиме Президент.

Однак проведення такої реформи потребує зміни 500 законів і нормативних актів, що треба встигнути зробити до жовтня, коли мають відбутися місцеві вибори.

 
1


КОМЕНТАРІ (1)

Повна дурня! Це все ще раз підтверджує, що верхівка повністтю бездарна в даржавоуправлінні... Де ж децентралізація? Це навпаки узурпація влади через укрупнення, а від цого зменшення адміністративних одиниць в країні, якими легше буде керувать через ставленників центра. ДУРЯТЬ ЛЮДЯМ ГОЛОВИ... А в цей час тотальне знищення Українця через недоступність (підвищення тарифів і цін) ліків, води, тепла, сітла...

avatar

Чернівчанин

04 травня 2015 21:31