Чернівецьку міську раду назвали співучасницею злочину

Чернівецьку міську раду назвали співучасницею злочину

30.09.2011, 04:07

У справі забудови на Гонти,20.

Конфлікт забудовника з мешканцями Гонти і прилеглих вулиць перейшов у судову площину. Ще наприкінці травня будівельна фірма "Зірка" на замовлення німецької - "Родина Кольпінга", розпочала забудову на Гонти,20. Усі необхідні дозвільні документи надала міська рада. Однак, спочатку йшлося про житлове будівництво і, звісно ж, мови про теперішні офісні приміщення, які там будуються, не було. Проте, фірма забудовника, певно, керуючись побажаннями клієнта-замовника, переступила закон, порушивши кілька статей Земельного кодексу України. В першу чергу, ст. 21-шу, в якій мова йде про зміну цільового призначення земельної ділянки. Інтереси фірми-забудовника в суді представляє, як не дивно, колишня заступниця начальника юридичного управління міської ради Тетяна Сухар. Тобто захист носить характер особистої помсти органу, в якому вона раніше (до квітня цього року - ред.) працювала. Варто зауважити й те, що на судове засідання у справі будівництва на Гонти не з'явився жоден представник згаданого управління Чернівецької міськради. Чи то злякались... Олександр Шиба виправдовує юруправління, мовляв, усі були зайняті на інших судових розглядах.


Олена Калмикова заявила на сесійному засіданні про те, що юридичне управління міськради повинно негайно, згідно статті 143 Земельного кодексу, примусово позбавити забудовника права на використання земельної ділянки. В іншому випадку, міська рада автоматисчно стане співучасницею злочину проти чернівецької громади, а саме, покривання брудних схем замовника та небажання відстоювати права виборців.


Досить різко на заяву Калмикової відреагували Віталій Михайлішин та Анатолій Чесанов, повторивши одне одного у звинуваченнях своєї колеги в демагогії.

Джерело: citi.cv.ua

Будівництву на вул. Гонти, 20 у Чернівцях дали зелене світло

 Так оцінили розгляд їхнього питання на сесії міськради мешканці мікрорайону 

З другої спроби до порядку денного сьогоднішньої сесії Чернівецької міськради було додане питання стосовно будівництва на вул. Гонти, 20. Його розглянули під завісу роботи сесійного засідання. Своїм рішенням депутати відмінили рішення сесії міськради від 26 серпня. Яким, нагадаємо, вони ж зупиняли власний дозвіл забудовнику на складання проекту зміни цільового призначення земельної ділянки для здійснення будівництва.

- Із закінченням роботи комісії стосовно вивчення ситуації, пов’язаної з будівництвом на вул. Гонти, 20, депутатська ухвала про призупинення рішення сесії від 28.04.2011 р. настає автоматично. Та оскільки представник замовника тепер шукає будь-які юридичні зачіпки, аби позиватися з міськрадою, винесли це в окреме рішення, - обгрунтував необхідність рішення про рішення начальник юридичного управління міськради Олександр Шиба.

Інакше його оцінили мешканці мікрорайону будівництва. Вони вважають, що завершення роботи депутатської комісії з їхнього питання та сьогоднішнє рішення міськради дало "зелене світло" продовженню будівництва.

З 1 серпня, відколи на вулиці Гонти почав діяти пост міліції, з до сьогодні його було зупинено. Щоправда, вчора вранці на вул. Гонти забудовник завіз дошки й балки. Мабуть, у передчутті близького відновлення будівельних робіт.

Анастасія ЛІЩИНСЬКА, http://vidido.ua/



КОМЕНТАРІ (2)

Анастасія ЛІЩИНСЬКА, Ви хоч розумієте, про що пишете??? У яких документах сказано, що спочатку йшлося про житлове будівництво? Ви бачили ті документи? В декларації про початок будівельних робіт, в рішенні Сесії міської ради, ВСЮДИ сказано: будівництво офісних приміщень!!! Ви читали 21 статтю Земельного кодексу України? Там говориться про наслідки порушення порядку встановлення та зміни цільового призначення земель. А які ще статті   Земельного кодексу України вони порушили? Стаття 19, п. 1, б) землі житлової та громадської забудови - куди їм переводити землю? Може під сільське господарство чи землі водного фонду?! Некомпетентні журналісти - це кара засобів масової інформації!

avatar

Гонта

04 жовтня 2011 17:34

Анастасії Ліщинській варто було б ознайомитися із проектною та будівельною документацією, перш ніж робити такі гучні заяви саме від власного імені. Так, я працюю в цій організації і так, ми відстоюємо соє законне право будувати на своїй ПРИВАТНІЙ зем. ділянці. І після тієї кількості бруду, яким Ви - панове журналісти нас обливали БЕЗПІДСТАВНО, і після N-ої кількості скликаних І.А. Севастьяновою інстанцій, перевірок, в т.ч. спеціальної депутатської комісії (зібраний в тому складі із головуванням тієї людини, як того бажала І.А. Севастьянова) звернень до Прокуратури, СБУ, МНС і Папи Римського жодна людина чи інстанція не встановила незаконність цього будівництва. А ось Анастасія Ліщинська стверджує, що воно незаконне. Міськрада діє "куди вітер дме", побачивши, що розгорівся скандал, а підстав зупиняти будівництво немає ніяких, заставила видати припис про призупинення буд. робіт руками О.Д. Пушкової (керівник відділу охорони культурної спадщини). Знаючи при цьому, що трьома місяцями раніше ця ж сама людина поставила підпис на погодженні проектної документації. І звичайно ж, Міськрада чудово розуміла, що припис незаконний і безпідставний і це перевищення службових обовязків п. Пушкової. І, так, ми звернулися до суду і ми його виграли, а Міськраду, зокрема керівника вищезгаданого відділу суд зобовязав виплатити штраф у розмірі 156 000 гривень. Може, хтось і надалі буде говорити, що "Справа Кольпінга" у змові з Міською владою, але розумні люди свої висновки зробили вже давно. І "врешті-решт" все місто чудово знає, в якому жахливому стані були будинки на цій вулиці і сама дорога задовго до початку навіть розмов про будівництво.  

avatar

Галина

05 жовтня 2011 10:55